Selecteer een pagina

Wie krijgt het VvE Beheerderschap. Daarover beslissen is lastig en meestal is er niet eens iemand binnen de vereniging geschikt voor deze verantwoordelijkheden die een VvE Beheerder heeft. In vele gevallen in het uitbesteden van VvE Beheer gewoonweg de beste oplossing. Ook voorkomt dit een heleboel conflicten en burenruzies. Mits de verkeerde VvE Beheerder wordt aangesteld, dan kan het toch zorgen voor onenigheid. Om dit voor te zijn geven wij u graag wat tips die helpen bij het vinden naar een geschikte VvE Beheerder. 

  1. Welke VvE Beheerders zitten in uw regio?

Onderzoek het aanbod VvE Beheerders in de regio. Bekijk de websites van verschillende beheerders en check of deze deskundig en ervaren genoeg zijn. 

  1. Bepaal de taken van de VvE Beheerder

Dit is een belangrijke vraag. Je kunt namelijk alles laten uitbesteden, maar ook onderdelen ervan zoals: de financiën, administratie of technisch beheer. Met de technisch beheer bedoelen we het onderhoudt van het appartementencomplex.

  1. Vraag bij verschillende VvE Beheerders offertes op

Door verschillende offertes op te vragen, wordt er een goed beeld gecreëerd van de taken en kosten die de VvE Beheerder daarvoor vraagt. Ook geeft het een goede onderhandelingspositie op het gebied van kosten. Wanneer men zegt dat de ander veel goedkoper is, is de kans op korting groter. 

  1. Nodig meerdere VvE Beheerders uit?

Nodig drie tot vijf beheerders uit voor een gesprek en betrek hier meerdere bestuursleden bij. Bij deze uitnodiging kan de deskundigheid en juridische kennis worden getest. 

  1. Bezoek ook eens het kantoor van de VvE Beheerder

Aan het kantoor kun je al snel zien of iemand professioneel is of niet. Ook kan het beeld van de organisatie versterkt worden of juist veranderen in zowel positieve als negatieve zin. 

  1. Is de VvE Beheer altijd bereikbaar?

Op dringende vragen, is zo snel mogelijk antwoord van groot belangrijk. Vandaar dat we bereikbaar zijn, hier ook aan hebben toegevoegd. Als het bestuur van de VvE de beheerder nodig heeft, neemt hij dan gelijk zijn telefoon op? Reageert diegene binnen een dag? Is hij bij nood bereid langs te komen?

Is uitbesteden altijd veilig?

Om de veiligheid te testen zijn deze tips van groot belang. Daarbij zijn er natuurlijk uitzonderingen op de regel. Niet iedereen is namelijk even betrouwbaar. Om er als VvE bestuur ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. Raden wij aan om enkele leden uit het bestuur een controlerende functie te geven. Wij bedoelen daarmee dat leden de verantwoordelijkheden van de VvE-Beheerder controleren. Dat kan zijn op financieel gebied, maar ook op administratief gebied en onderhoud. Uitbesteden? Dat kan! U kunt het VvE uitbesteden aan Centiss. Zij zijn betrouwbaar en deskundig. Check het zelf door op de link te klikken.