Selecteer een pagina

Het is weer zomer en dat betekent dat het een stuk warmer wordt. Het is niet heel erg als het wat warmer is, maar als dat ‘s nachts in je slaapkamer is dan slaap je vaak slechter. Om dit te voorkomen kun je een airco kopen van Climatic, maar je kunt ook leren leven als een inwoner uit de mediterrane landen. 

Leven als een Spanjaard 

Veel Nederlanders kiezen ervoor om in de zomer het raam open te zetten. Wanneer het buiten warmer is dan binnen is dat niet verstandig. Je moet dan juist alles dicht doen, zoals gordijnen en rolluiken. In Spanje is het iedere zomer bloedheet en dus hebben inwoners zichzelf aangeleerd om daar op in te spelen. Overdag laten ze hun huis zoveel mogelijk dicht en zetten ze alles open wanneer het kouder begint te worden. Meestal gaat alles open in de tweede helft van de avond en de vroege ochtend. Een ventilator helpt dan om vervolgens de koude lucht naar binnen te blazen. 

Creatieve oplossingen

Vooral de overgang naar warmere temperaturen is voor veel mensen wennen. Het is in de hitte namelijk een stuk lastiger om in slaap te vallen. RTL nieuws heeft verschillende trucs ingezameld. van mensen die de warme buiten weten te houden. Zo was er iemand die reflecterende folie buiten op het raam had geplakt. Dit is wel echt een noodgreep, want het brengt ook nadelen met zich mee. Zo kun je moeilijk bij de ramen komen en kun je het ook moeilijk openzetten. Daarnaast kun je de buren verblinden door het felle weerkaatsende zonlicht.  

Er zijn ook mensen die het huis gingen nat spuiten. Dit heeft echter geen zin, want er zit nog isolatiemateriaal tussen de muren in. Dat zorgt ervoor dat de warmte niet naar binnen kan komen. Bij regen koelt het huis ook niet ineens af omdat het huis nat wordt. 

Verkoop van ventilatoren

Ook de verkoop van ventilatoren stijgt enorm, wanneer het quick weer eens de 30 graden aantikt. Er zijn mensen die creatief met hun ventilator omgaan. Zo kun je er bevroren koelelementen voor zetten of waterflessen. Ijs zorgt er wel voor dat er koude lucht op je wordt geblazen, maar zal niet de temperatuur in het huis verlagen. Met goede zonwering kun je al veel zonlicht tegenhouden en dus de temperatuur in huis verlagen. Voor eventuele luxe kun je kiezen voor een airco.