Selecteer een pagina

Een gootsteen die niet lekker ruikt, is een probleem waar veel huishoudens wel eens mee te maken hebben. Het gevolg hiervan is dat het vaak gaat stinken in de hele keuken. Deze geur kan zich daarna verplaatsen naar de rest van jouw huis en dat is zeker geen pretje. Het is dus heel erg begrijpelijk dat je zo snel mogelijk van deze stank af wilt komen, maar hoe doe je dit? Wij vertellen het je in deze tekst. 

Kokend water

Is de stank die uit de gootsteen komt niet heel erg heftig? Dan kan kokend water al voldoende zijn om van het probleem af te komen. Giet gewoon een ruime hoeveelheid kokend water door de afvoer van de gootsteen. Het kokende water zorgt er dan voor dat de aanslag en de rommel uit de waterleiding loskomt en door het riool weggespoelt wordt. Hierdoor gaat de vieze geur ook weg. Als dit niet helpt kan het zo zijn dat de gootsteen echt verstopt is. Een verstopping kan worden opgelost door DG-Riooltechniek: uw ontstoppingsdienst in Breda.

Citroen, baking soda en kokend water

Helaas is alleen kokend water niet altijd de oplossing bij een stinkende gootsteen. Wanneer je geprobeerd hebt om de stank met kokend water weg te halen, maar dit niet lukt, kun je proberen om baking soda en citroen door het kokende water heen te doen. De reden om hiervoor te kiezen, is omdat citroen een frisse geur heeft. Het effect van citroensap en baking soda is dat er een schuimende reactie ontstaat wanneer ze met elkaar in aanraking komen. Hierdoor verdwijnt de aanslag uit de afvoer. Laat dit een kwartier intrekken en giet daarna wat kokend water in de gootsteen. 

Hoe voorkom je een stinkende gootsteen

Voorkomen is nog altijd beter dan genezen, daarom hebben wij ook wat punten verzameld waarmee je een stinkende gootsteen kunt voorkomen. Gebruik bijvoorbeeld een gootsteenzeefje. Dit is handig wanneer je regelmatig vergeet dat je rommel niet door de gootsteen heen moet spoelen. Dit zeefje plaats je namelijk in het putje en dit zorgt ervoor dat een groot deel van de rommel wordt opgevangen, hierdoor is de kans op een stinkende gootsteen kleiner. Ook het dagelijks schoonmaken van de gootsteen is belangrijk. Dit schoonmaken doe je eenvoudig door met een afwasborstel of doekjes en een sopje door de gootsteen te gaan. Ook kun je tijdens de dagelijkse schoonmaak het zeefje verschonen.