Selecteer een pagina

Zo heb jij heel het jaar een mooie tuin

Deze zomer zal je vast veel tijd hebben doorgebracht samen met je familie of vrienden of alleen in je eigen tuin. Door het mooie weer en de warme zonnestralen wil je niets liever dan de gehele dag in de buitenlucht doorbrengen. Bovendien is de zomer ook een mooi moment om je tuin in zijn geheel op te knappen. Dit hoeft echter niet alleen in de zomer! Je kunt altijd een mooie tuin hebben, of het nou in de hete zomer is of de koude winter. Hoe zorg je er voor dat je het gehele jaar een prachtige tuin hebt? Wij geven je een aantal tips zodat jij altijd een goed verzorgde tuin hebt. Loop er altijd goed bij in je tuin met sokken van Sokkenplaats.nl.

Laat de natuur leven het gehele jaar door

De meest simpele manier om je tuin er altijd mooi eruit te laten zien is door voldoende planten neer te zetten in de tuin (in elk hoekje of langs de hekken en muren). De meest geschikte planten die het gehele jaar mooi staan, zijn wilde en inheemse soorten. Dit soort planten doen het zeer goed in ons klimaat, omdat ze al sinds de laatste Ijstijd hier groeien. De kans dat ze dood drogen of vriezen in de winter of zomer is dus heel erg klein! Bovendien trekken zulke inheemse planten veel dieren aan, zoals vlinders, vogels en bijen.

Daarnaast kunnen inheemse planten zichzelf goed beschermen tegen dieren die niet welkom zijn, zoals slakken. Om je planten en bloemen goed bij te houden, is het aan te raden om ook enkele tuingadgets aan te schaffen.

Gebruik niet alleen inheemse planten

Zorg er wel voor dat je niet alleen maar inheemse planten in je tuin zet. Ze zijn namelijk erg enthousiast als op snel groeien aankomt! Combineer ze dus wel met een handjevol exotische planten voor een balans in je tuin. Werk je tuin ook bij; zo kan je maandelijks of eens in de zoveel weken een middagje de tuin goed bij werken. Wat voor gadgets heb je dan precies nodig om je tuin goed te onderhouden? Dat zijn bijvoorbeeld een bezem, een hand-en-blikveger, een hark, plantenschep, schop en een snoeischaar. Heb je een gazon? Dan is een (hand)grasmaaier ook geen overbodige luxe.