Selecteer een pagina

Komt er bij jou hard water uit de kraan en douche je daar ook mee? Kalk is slecht voor je haar en kan het flink beschadigen. Om dat tegen te gaan geven wij je een paar tips.

Kalk kan zichzelf ophopen in je haar, het geeft een viezig laagje en veroorzaakt korreltjes. Hard water is water waar kalk in zit, dit is het water wat bij de meeste mensen uit de kraan komt. Om te drinken kan hard water niet zoveel kwaad, maar voor je haar en voor je apparaten kan het schade opleveren. Kalk vormt een verstikkend laagje op je haar, waardoor het een rare kleur krijgt, dof wordt en waardoor het langzaam uitdroogt. Gelukkig hebben wij wat tips voor je om wat voor je haar te doen.

Koop een waterfilter

Er zijn simpele waterfilters te koop voor je douchekop en en doucheslang. Deze filters filteren kalk, maar ook andere chemicaliën zoals chloor uit je water. Er zijn verschillende soorten waterfilters te koop. Sommige filters zijn gemaakt om kalk uit je water te filteren, maar met sommige filters kun je ook vitamines en andere stoffen aan je water toevoegen.

Naast waterfilters bestaan er ook waterontharders. Deze ontharders verzachten je water, door het kalk uit je water te filteren en je kunt deze op je gehele waterleiding aansluiten. Zowel waterontharders als waterfilters kun je makkelijk bij Soft Water Systems kopen.

Gebruik appelazijn

Je haar is gek op de zuren van appelazijn. Een lage PH-waarde werkt geweldig voor je haar. Door je douchebeurt te eindigen met een spoeling die bestaat uit veel water en een scheutje appelazijn, komt er minder kalk in je haar terecht. Het is even zoeken naar de juiste verhouding voor jou haar, maar daarna zal het wonderen doen. Let wel op: als je appelazijn met warm water mixt, heb je kans dat het gaat ruiken. Probeer zo koud mogelijk water te gebruiken, zodat je haar niet gaat stinken.

Vitamine C

Vitamine C helpt bij schade door chloor en kalk, daarbij is het ook nog eens zuur. Je kunt vitamine C kopen in poedervorm of als bruistabletten. De verhouding die je het beste kunt aanhouden staat meestal op de verpakking, over het algemeen is dat bij poeder ongeveer een halve theelepel in een glas van ongeveer 200 milliliter water. Dit kun je over je haar gieten, je kunt zelfs een glas drinken, want vitamine C is ook nog eens erg goed voor je weerstand!