Selecteer een pagina

Na het verlies van een dierbare zullen er vervolgens een enorm aantal vragen voorbij komen. Dat zijn dingen waar je nooit eerder bij stil hebt gestaan, maar plotseling zeer belangrijk zijn geworden. In dit artikel bespreken we enkele meest voorkomende zaken die naar voren komen bij het regelen van een uitvaart. 

Wat te doen als iemand overleden is?

Na het overlijden is het belangrijk dat er contact op wordt genomen met de huisarts. Deze kan vervolgens ook definitief vaststellen of deze persoon is overleden, daarnaast wordt ook vastgesteld of deze persoon een donor is. Dit is namelijk een belangrijk aandachtspunt voor de overleden persoon overgebracht kan worden. Als dit rond is kan de uitvaartverzorger voor de uitvaart in Tholen worden ingeschakeld.  

Wat zijn de kosten voor de uitvaart? 

De eerste associatie die mensen bij een uitvaart hebben is dat deze enorm duur is. Dit komt doordat de traditionele vorm een advertentie in de krant, bloemstukken en koffie met gebak op tafel is. Dit wordt tegenwoordig niet meer altijd zo georganiseerd. Zo wordt er tegenwoordig ook veel creatiever omgegaan. Denk hierbij aan het zelf creëren van een rouwkaart en deze delen via social of de kist te laten dragen door familie of vrienden. 

Uitvaartwensen duidelijk maken aan nabestaanden

Als nabestaande is het altijd fijn dat je familielid een bepaalde voorkeur uitspreekt over de verzorging ervan. Wil je worden begraven of gecremeerd? Wel of geen kerkdienst? Dat zijn vaak zoal een aantal vragen die naar boven komen bij het verzorgen van een uitvaart. Dit soort zaken kun je van tevoren allemaal vast laten leggen in een testament of op schrift met een handtekening. Heb je nog geen idee hoe jouw uitvaart er ooit uit moet komen te zien? Er zijn talloze boekjes en informatie te vinden over de mogelijkheden.