Selecteer een pagina

Heb je inmiddels de hypotheek al afbetaald en zit je vermogen dus momenteel vooral in je woning. Dan kun je ervoor kiezen iets met dit geld te gaan doen. Hierbij moet je de woning utieraard verkopen, maar je wilt natuurlijk tegelijkertijd wel een dak boven je hoofd houden. Je huis verkopen en terughuren van Bagro Vastgoed is daarom een optie. 

Voordelen van het terughuren van je woning

Het voornaamste voordeel van het terughuren van de woning is dus dat je niet daadwerkelijk hoeft te verhuizen. Alles in je woning kan precies hetzelfde blijven. Daarnaast zal ook het onderhoud van de woning niet meer in jouw handen kopen te liggen, maar bij die van de nieuwe eigenaar. De overwaarde die je dan overhoudt kun je dan nuttig besteden. Dit kan zijn wanneer je de pensioengerechtigde leeftijd behaald hebt en de hypotheek hebt afgelost, maar ook wanneer je geldproblemen hebt en schulden wilt afbetalen. 

Vastgoedhandelaar benaderen voor de verkoop van je huis 

Het verkopen en terughuren van je woning is natuurlijk een prima idee, maar moet uiteraard nog mogelijk zijn. Hierbij is het dus eerst belangrijk een vastgoedhandelaar te vinden die interesse heeft in het kopen van je woning. Vooral wanneer je aangeeft nog maar kort hierin te willen wonen. Dan is het voor een vastgoedhandelaar ook zeer interessant omdat daarna het huis kan worden opgeknapt en worden verkocht met winst. 

Wanneer is het interessant om de woning te verkopen en terug te huren

Het verkopen van de woning daarna weer terughuren is echter niet altijd interessant. Het gaat vooral op in de volgende gevallen:

  • Het is niet mogelijk om een nieuwe hypotheek af te sluiten. 
  • Je wilt nog maar een aantal jaren in je huidige woning blijven wonen. 
  • De overwaarde van de woning wil je zelf besteden en niet als erfenis achterlaten voor nabestaanden. 

Mocht een van deze bovenstaande gevallen zich voordoen dan kun je contact opnemen met de vastgoedhandelaar voor de verkoop van de woning.