Selecteer een pagina

Je tuin is pas daadwerkelijk jouw tuin wanneer deze is ingericht in de stijl die jouw het meeste aanspreekt. Het is daarom ook belangrijk dat van te voren met Habro Tuinen: uw hovenier in de regio Tilburg af te stemmen. Het compleet renoveren en veranderen van een tuinstijl kost namelijk erg veel geld. In dit artikel vertellen we meer over de verschillende soorten tuinstijlen.

De klassieke tuin 

Een klassieke tuin staat bekend als een strakke tuin en heeft een vrij formele uitstraling. In dit ontwerp zul je tevens vaak de symmetrie erin kunnen terugvinden. Er is namelijk vaak een duidelijk middelpunt. Denk hierbij aan een gazon of een vijver. Daarnaast zie je vaak veel groen in de vorm van hagen, struiken en een gazon. 

De stadstuin

Een stadstuin staat voor een sfeervolle en compacte tuin die je vaak in een stad of stadscentrum zal tegenkomen. De vormgeving van deze tuin wordt vaak gekenmerkt door de ronde vorm van de tuin. Het fijne van een stadstuin in een druk stedelijk gebied is dat je met je eigen tuin even kunt ontsnappen in een stukje natuur. Je kunt jouw tuin ook nog eens voorzien van alle comfort die je wenst om even buitenshuis te zijn. 

De Japanse tuin

De Japanse tuin is geen tuin die je vaak zal tegenkomen. Allereerst heeft een Japanse tuin, in tegenstelling tot de klassieke tuin, totaal geen symmetrie. Het hoort er overigens ook helemaal niet in thuis. Daarnaast oogt een Japanse tuin erg diep. Dat wil niet zeggen dat je tuin daad ook daadwerkelijk diep moet zijn. Je kunt de tuin wel diep laten lijken. Dit kun je doen door het creëren van een kleine heuvel met planten, of door het plaatsen van een fijne struik op de voorgrond met daarachter meer rustige struiken. 

De thematuin

In een thematuin komt de persoonlijke voorkeur van de eigenaar het sterkst naar voren. In dit type tuin kies je de tuin namelijk helemaal zelf. Wellicht houd je van een sprookjestuin, of juist heel erg van water. Dan is een watertuin met vijvers of fonteinen een fantastisch idee.