Selecteer een pagina

Welke planten kunnen in de winter geplant worden?

Het is winter. Dat betekent dat de tuin en de planten in de tuin er dood bij liggen. Wat niet veel mensen weten is dat het ook goed mogelijk is om een mooie tuin te hebben in de winter. Er zijn ook planten die het juist goed doen in de winter. Onderscheid je tuin van de rest met deze 5 winterplanten.

Kerstroos (Helleborus)

Deze plant is zeer populair voor in de tuin. Omdat deze bloem al relatief vroeg in het jaar groeit, krijgt een tuin waar deze bloem in staat al vroeg in het jaar kleur. Deze plant kan 30 centimeter groot worden. In half schaduw groeit deze bloem het beste. Deze bloem is ook zeer bestendig tegen vorst.

Jasminum nudiflorum (Winterjasmijn)

Deze plant groeit het beste op een muur die in de schaduw staat. Deze plant kan tot wel 3 meter hoog worden. Net als de Helleborus kan deze plant ook goed tegen vorst.

Galanthus nivalis (Sneeuwklokje)

Misschien wel de meest bekende plant. Deze plant heeft de voorkeur voor een kalk en humusrijke grond. Het bevat witte hangende bloemetjes en de plant kan maximaal 20 centimeter groot worden.

Viburnum tinus (Sneeuwbal)

Door de bijzondere bloemen is deze plant een must have voor in de tuin. De ene soort bloeit vooral in het voorjaar en de andere nog in de winter. Deze plant doet het het beste op een zonnige plek, maar in de schaduw kan het ook. De maximale lengte van deze plant is 4 meter.

Corylus avellana (hazelnoot/ hazelaar)

Deze plant komt uit de berkenfamilie. De vrucht is de hazelnoot die je zo op kan eten en die veel vitamine E bevat. Deze plant is wel erg groot, zo ongeveer 3 tot 6 meter. Een grote tuin is wel handig met deze plant. Tevens kan deze plant ook gebruikt worden als windvanger in een tuin. Het beste doet deze plant het op een diepe en vochthoudende grond.

Geschikte plant vinden

Kwekerij de Groot beschikt over een groot aanbod aan verschillende planten (ook voor in de winter). Het bedrijf is 13,4 hectare groot en omvat 4 locaties in West-Brabant in de regio Breda, te weten Langeweg, Prinsenbeek en Oosteind. Kwekerij de Groot beschikt over meer dan 40 soorten planten. Altijd een luisterend oor richting de klant.