Selecteer een pagina

In Amerika hebben ze een andere cultuur dan hier in Nederland. Dat betekent ook andere tradities. Bij ons in Nederland hebben we traditie zoals het vieren van Sint Maarten of het vieren van het sinterklaasfeest. Deze tradities zijn in de Amerikaanse cultuur niet van toepassing, maar zo hebben de Amerikanen ook tradities die wij niet in Nederland hebben. Ben jij benieuwd naar écht Amerikaanse tradities? Lees dan het artikel verder om erachter te komen wat voor tradities er normaal zijn in de Amerikaanse cultuur. 

De cultuur in Amerika is ook totaal anders. Kijk maar naar hoe de middelbare school in Amerika is. De high school in Amerika is totaal anders dan op een middelbare school bij ons in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan de de kluisjes, parkeerplaatsen, naschoolse activiteiten en de typische schoolbus waardoor je opgehaald en thuisgebracht wordt.  In dit artikel vertellen we je wat je tijdens je uitwisseling kan verwachten aan een highschool in Amerika.

Thanksgiving

Thanksgiving is een feest wat wij in de Nederlandse cultuur niet kennen. Thanksgiving is een nationale feestdag in de Verenigde Staten en Canada waarop ze dankbaar zijn voor de oogst en voor allerlei andere goede dingen. Deze nationale feestdag wordt gevierd op de vierde donderdag van november. Het eten van een kalkoen is in Amerika ook een traditioneel ding. Dat komt omdat kalkoen een zeer populaire stuk vlees is. In Amerika leefden er nog veel grotere soorten kalkoen en betekent het dus dat je meer vlees hebt.

Black Friday shopping

Black Friday volgt traditioneel na Thanksgiving. Op deze dag kun je veel producten kopen met een hevige korting. Veel Amerikanen staan vaak al ruim voor openingstijd voor de winkel te wachten om de winkel te kunnen bestormen. Black Friday wordt beschouwd als het begin van het seizoen voor de kerstinkopen. De Black Friday acties zijn vaak nog langer geldig dan 24 uur, maar de eerste acties starten op de dag na Thanksgiving. 

Trick-or-treat

Trick-or-treat is een traditioneel Halloween gebruik voor de mensen in Amerika. In de avond gaan de mensen op pad verkleed en gaan ze langs deuren voor snoep. Het snoep vragen ze met de uitdrukking ‘’trick-or-treat’’. Ook maken de kinderen een lampion en gaan ze daar mee op pad.  

Punkin chunkin 

Elk jaar wanneer de maisstengels helemaal gegroeid zijn, gaan mensen in de VS massaal naar de landbouwbedrijven om het herfstfeest bij te wonen. De gezinnen die komen, nemen deel aan activiteiten zoals een excursie door het maisveld, pompoenen uithollen en wandelen op de velden. Ook bouwen mensen toestellen waardoor ze de pompoenen zover mogelijk kunnen werpen. Er wordt dan een competitie gehouden wie zover mogelijk de pompoen kan afschieten met zijn of haar apparaat. Je kan denken aan apparaten zoals, katapulten en luchtkanonnen.