Selecteer een pagina

Mooie nagels is een heel ding apart. Zo heb je verschillende soorten nagels als je die laat zetten of natuurlijk je natuurlijke nagels. Helaas zijn je natuurlijke nagels niet altijd even mooi en kan dus vervelend zijn om te lakken. Gelukkig heb je dus verschillende soorten nagels die je kan laten zetten en daar gaan we je wat meer over vertellen. 

Verschillende soorten nagels

Je hebt verschillende soorten opzetnagels. Zo heb je gelnagels en acrylnagels. Vandaag hebben we het over acrylnagels en wat je daarover moet weten. Acrylnagels zijn namelijk een stuk anders dan gelnagels en bieden hun eigen voordelen en nadelen natuurlijk. 

Wat zijn acrylnagels?

Acrylnagels zijn net als gel nagels opzetnagels die je eigen nagel kunnen versterken. Acryl bestaat uit een mengsel van poeder en vloeistof wat met elkaar hecht  tot een vaste substantie.

Hoe worden acrylnagels gezet?

Voordat acrylnagels worden gezet worden je handen gedesinfecteerd, je nagelriem teruggeduwd en je nagels een beetje gevijld. Acrylnagels worden gezet op dezelfde manier als gelnagels. Ze worden er simpelweg op gezet en vastgemaakt. Daarna moeten ze even drogen en klaar is kees. Best simpel te doen. 

Waarom acrylnagels in plaats van gelnagels?

Er zitten verschillende voordelen aan acrylnagels die gelnagels niet hebben. Het is namelijk zo dat acrylnagels steviger zijn en dus minder gemakkelijk stuk gaan en langer blijven zitten. Dit is dus een stuk voordeliger en makkelijker omdat je niet om de paar dagen nieuwe nagels moet laten zetten wat niet bepaald goedkoop is. Veel mensen denken dat acrylnagels slechter voor je eigen nagels zijn dan andere kunstnagels maar dat is niet het geval. in ieder geval niet als ze fatsoenlijk worden gezet door een ervaren persoon die het al vaker heeft gedaan en er dus voor kan zorgen dat je je eigen nagels niet beschadigd. 

Dus wat zijn nou de concrete verschillen tussen acryl en gel?

Heel simpel gezegd zijn acrylnagels wat goedkoper dan gelnagels. Dit zorgt er natuurlijk ook voor dat ze van iets mindere kwaliteit zijn. Gelukkig zijn er zat bedrijven die ook hoge kwaliteit acryl nagels maken. Tinkerbellsbox bijvoorbeeld maken alle soorten kunstnagels en verkopen de benodigdheden daarvoor erbij! Ideaal dus!