Selecteer een pagina

Cyberaanvallen, veel mensen zijn er tegenwoordig slachtoffer van. Georganiseerde criminelen organisaties zitten hier vaak achter. Vaak worden deze aanvallen ingezet om achter bedrijfsgegevens te komen, maar uiteindelijk heeft iedereen kans om gehackt te worden. In dit artikel vertellen we er meer over.

Hoe bescherm je privacy gegevens?

Om je privacy gegevens te beschermen, kun je het best om de drie weken je wachtwoord veranderen. Makkelijke wachtwoorden zoals: 123456, je geboortedatum, adres of je voor -en achternaam zijn slechte wachtwoorden. Het beste wachtwoord is een combinatie van hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens. Telkens je computer updaten zorgt ook voor veiligheid van je privacy gegevens. Wanneer je computer niet geupdate wordt, heb je meer kans gehackt te worden, omdat er scheuren in de beveiliging ontstaan naarmate de technologie verouderd is . Een virusscanner is ook een aanrader. Deze virusscanner geeft aan of er iemand toegang tot je computer probeert te krijgen. Verleen deze nooit. Download geen films, series of muziek van illegale websites. Deze websites zijn nooit veilig en dus gemakkelijk te hacken. 

Welke stappen onderneemt de overheid tegen cybercriminaliteit?

Nederland is een van de voorlopers in de strijd tegen cybercriminaliteit samen met het Verenigd Koninkrijk, Estland, Letland, Litouwen, Roemenië en Finland. Deze landen zijn gaan samenwerken, omdat er een strijd gaande is tussen grote criminelen organisaties in China, Iran, Noord-Korea en Rusland. In 2016 is door de Europese Unie besloten, dat cyberaanvallen gepleegd door organisaties uit het buitenland aangepakt mogen worden door de landen die slachtoffer zijn van deze criminaliteit.

Wat te doen op het moment dat je gehackt bent?

Op het moment dat je gehackt bent, Kun je het best meteen een cyber specialist inschakelen en zelf geen actie ondernemen. Alle acties die je zelf onderneemt kunnen er namelijk voor zorgen dat de hacker krijgt wat hij/zij wilt. De ict specialist kijkt naar de zwakke plekken in de beveiliging van je computer en kan het wellicht oplossen. 

Hoe kun je de belangrijke bedrijfsgegevens beschermen?

Heb je belangrijke bestanden op de computer die beveiligd moeten blijven dan, kun je advies inwinnen bij dvd-ict. Zij kunnen jou alles vertellen over de beveiliging van belangrijke bestanden en gegevens.