Selecteer een pagina

Epoxy is een enorm veelzijdig materiaal waar je veel mee kunt. Kijk maar eens naar Epoxy Studio. Hoewel epoxy ook steeds populairder wordt, is het materiaal bij lange na niet bij iedereen bekend. Gek eigenlijk, want het is een geweldig materiaal. In dit artikel vertellen we je er wat meer over.

Epoxy is een giethars dat bestaat uit twee componenten. Wanneer deze componenten met elkaar worden gemengd, ontstaat een chemische reactie, waardoor de epoxy langzaam uithardt. Dit gaat echter heel traag, waardoor je nog meer dan genoeg tijd hebt om de epoxy te bewerken.

Kunst met epoxy

Epoxy wordt veel gebruikt als coating bijvoorbeeld op vloeren, maar je kunt er ook veel creatiever mee zijn. Met epoxy kun je namelijk hele kunstwerken maken. Je hoeft alleen maar ‘kunst met epoxy’ in Google Afbeeldingen in te typen en je komt tientallen voorbeelden tegen. Van de mooiste beelden, tot prachtige schilderijen en zelfs meubilair van epoxy, alles is mogelijk. Omdat het materiaal mooi doorzichtig is en een glasachtige, glanzende uitstraling heeft, krijgt je gelijk een fijne indruk. Door verschillende kleuren aan de epoxy toe te voegen, kun je prachtige patronen en vormen creëren, waardoor je kunstwerk een unieke uitstraling krijgt. 

Tafels met epoxy

Een van de meest bekende toepassingen van epoxy, is misschien wel het coaten van een tafel. Het coaten van de tafel zelf heeft misschien weinig kunstzinnigs, maar je kunt hier zeker wat creatiever mee zijn. Zo kun je met epoxy een zogenaamde riviertafel maken. Dit is een houten tafel met een geul die is gevuld met een prachtige kleur. Een riviertafel geeft een heel kunstig en kristalachtig effect en werkt werkelijk betoverend. Dat is erg speciaal en geeft een prachtige indruk aan de ruimte waar de tafel in staat.

Kleine spulletjes met epoxy

Een andere manier om creatief te zijn met epoxy, is het maken van kleine spulletjes. Je kunt de epoxy namelijk goed in siliconen gieten en zo uit laten harden. Zo kun je bijvoorbeeld onderzetters van epoxy maken. Dat is namelijk erg geschikt, omdat epoxy erg bestand is tegen water. Denk er ook aan dat je bijvoorbeeld sieraden van epoxy kunt maken. De mogelijkheden van epoxy zijn echt eindeloos.