Selecteer een pagina

Bij BBQ zijn er zoveel lekkere dingen die je erbij kunt nemen. Salades, een lekker sausje en natuurlijk een biertje. Er is veel wat lekker is bij de BBQ. In dit artikel geven wij je meer advies over wat nou echt lekker is bij de BBQ. 

Sauzen

Bij een stuk vlees hoort natuurlijk een heerlijk sausje. Je kan een kant-en-klaar sausje kopen, maar denk ook eens aan zelfgemaakt tzatziki, aioli of een mosterdsaus. Je hebt eindeloze mogelijkheden als het gaat om sauzen.

Stokbrood

Stokbrood is ook heerlijk bij de BBQ. Niet alleen maar met boter erop, maar ook voor op de BBQ zelf. Snijd de bovenkant open op bepaalde plekken en stop er allerlei dingen in. Neem bijvoorbeeld kaas, tomaat en of kruiden. Of een stokbrood in de lengte opensnijden en dan uienringen met kaas erop.

Zelfgemaakt smeersels

Zelfgemaakte kruidenboter is heerlijk op stokbrood. Het simpelste om op een stokbrood te doen is wel boter met zout. Bij veel mensen blijft het hierbij. Maar er zijn genoeg mogelijkheden voor smeersels. Zo kan je een eigen kip curry/kerrie maken, een pittige kruidenboter (maak kruidenboter zoals je het normaal wilt doen, maar doe er wat chilivlokjes door voor die extra bite).

Salades

Salades zijn ook ideaal voor bij de BBQ. Naast het warme vlees heb je ook nog iets lekkers koud erbij. Vrijwel elke salades zijn er lekker bij: Griekse salade, pasta salade, Caesar salade of een couscous salade. Je kan er ook voor kiezen om allerlei salade ingrediënten (sla, tomaat, komkommer, dressing etc.) of tafel zetten zodat je je eigen salade kan maken. Hierdoor maakt het ook nog leuker om salades te eten.

Fruit

Naast salades is fruit ook hartstikke lekker tijdens de BBQ voor het wat zoetere in je mond. Zo kan je een bakje aardbeien en druiven op tafel zetten zodat je daar beetje mee van kan pakken. Fruit is ook heerlijk voor op de BBQ. Snijd bijvoorbeeld ananas of perzik in plakken en grill ze heel eventjes. Hierdoor gaan de suikers karamelliseren en hierdoor krijg je een beetje crunch.
Wil je lekker genieten van de BBQ? Maar geen zin om zelf alles te halen en maken, ga dan lekker uit eten bij barbeque restaurant Amigos Roosendaal.