Selecteer een pagina

Heb je overal in en rondom het huis klusjes die gedaan moeten worden, maar is het te hoog om er zonder verhoging bij te kunnen? Dan is een ladder een optie die vaak gekozen wordt en die overal bekend is. Het is wel zo dat een ladder niet heel praktisch is tijdens het klussen. Je moet hem overal naartoe mee sjouwen en als je eenmaal op de ladder staat, heb je de ladder vaak vast met je handen. Al met al zou je veel liever iets anders hebben. Een rolsteiger is hier de perfecte vervanger voor.

Hoe werkt een rolsteiger?

Een rolsteiger is een steiger die zelf in elkaar te zetten en uit elkaar te halen is. Je koopt ze over het algemeen in doe-het-zelf winkels of via websites. Een rolsteiger heeft vele voordelen. Zo zijn ze vaak makkelijk op te bouwen en af te breken en bovendien zijn ze gemaakt om op veilige manier op hoogte te kunnen werken binnen en buiten het huis. Maar het grote voordeel van de rolsteiger wordt eigenlijk al weggegeven door de naam. Door de wieltjes die een rolsteiger aan de onderkant heeft zitten, kan de rolsteiger makkelijk verplaatst worden. Het verplaatsen van de steiger is echter alleen veilig wanneer er geen spullen of mensen op staan. Maar als dat niet het geval is kan je de rolsteiger voor ongeveer al de klussen gebruiken zonder hem de hele tijd hoeven af te breken en weer op te bouwen.

Zijn er meerder soorten rolsteigers?

Natuurlijk is het zo dat een drie meter hoge rolsteiger niet erg praktisch is als je in huis aan het plafond wilt werken, of is de steiger misschien wel veel te ruim voor een klus die je in je eentje wil uitvoeren. Gelukkig zijn er daarom genoeg varianten van de rolsteiger. Zo heb je de kamer rolsteiger voor werk in huis. Deze steiger heeft de afmetingen om in huis te kunnen worden rondgereden van kamer naar kamer. Ook heb je de 1-persoons rolsteiger. Deze 1-persoons steiger is speciaal ontworpen zodat er maar één iemand op kan staan. De onderdelen zijn gemaakt van hoogwaardig aluminium en zijn dus zeer licht en gemakkelijk op te bouwen. Zo sta je zonder moeite zo in je eentje op grote hoogte klusjes te doen. Al deze rolsteigers maken het voor beginnende klussers of klussers in eigen huis een stuk makkelijker om snel al de klusjes of gevelrenovaties te doen.