Selecteer een pagina

Nederland is van oudsher een sigaren land. De Corona is een sigaren-model. Dit model wordt door kenners wel als de mooiste onder de sigaren beschouwd. De Corona is niet te dun (dunne sigaren zijn vaak erg scherp) en is niet te groot. Een Corona kan goed als after dinner sigaar worden genuttigd. Vanuit vroeger herken je de Corona van dat het het model sigaar is wat veel gebruikt wordt in films. Meestal staat een directeur hiermee op film. 

Wat voor sigaar is het?

De Corona is qua model in de grotere formaten ingedeeld. De meeste sigaren fabrikanten hebben wel een Corona in het assortiment. Dit type is dan ook bij veel tabaksverkooppunten te koop. De Corona bevat in verhouding tot andere modellen meer tabaksbladeren dan andere soorten, waardoor de prijs van de sigaar per stuk hoger ligt dan veel kleinere soorten. Daarnaast heeft de maat van de sigaar invloed op de smaakbeleving. De meeste Corona’s hebben een rookduur van rond een uur. Sommige Corona’s vallen wat kleiner, en hebben dan ook een kortere rookduur. Sommige sigaren worden ongeknipt verkocht, dat wil zeggen dat de sigaar nog niet is geopend aan de mond-zijde. Om de sigaar te kunnen roken zal deze moeten worden geopend of geknipt. Dit gaat vaak met een sigarenschaar of “sigarenguillotine”. De sigaar wordt altijd op een snelle manier geknipt (anders gaat de sigaar rafelen). Overigens zijn de meeste sigaren die in Nederland gemaakt worden al machinaal geknipt. Corona’s die uit bijvoorbeeld Cuba of de Dominicaanse Republiek komen zijn over het algemeen longfillers die meestal nog geknipt moeten worden.

De Corona is weer onder te verdelen in andere modellen. De wilde Corona, de half Corona, de Brasil Corona en de Petit Corona zijn veelvoorkomende modellen. Deze modellen kunt u vinden bij sigarenverkoop.nl.

Wilde Corona

De wilde corona is bijna gelijk aan de normale corona. Het grote verschil is dat de wilde corona niet recht is afgesneden aan de achterkant. Hierdoor heeft de wilde Corona een klein flosje aan de achterkant van de sigaar.

Half Corona

De naam half corona zegt eigenlijk al genoeg. De half Corona is een kortere variant van de normale Corona. Qua dikte zijn deze sigaren hetzelfde, maar qua lengte is de half Corona een stuk korter dan de Corona. Veel mensen vinden het een voordeel dat het rookmoment bij de half corona korter is.