Selecteer een pagina

Om echt helemaal ongestoord te kunnen slapen, moet je ervoor zorgen dat het matras waar je op ligt en het beddengoed waarin je slaapt, afkomstig zijn van biologische en duurzame bronnen! Je wilt natuurlijk weten of de materialen, waarvan het matras en het beddengoed zijn gemaakt, planeet vriendelijk zijn. Bij Una zullen we je helpen om jouw perfecte duurzame matras te vinden. 

Welke soorten biologisch beddengoed zijn er? 

Tegenwoordig zijn er erg veel verschillende soorten biologisch beddengoed op de markt. Van dekbedovertrekken, lakens en hoeslakens tot kussenslopen; er zijn erg veel biologische opties. Een biologisch matras van Una is gemaakt van 100% biologisch materiaal en het beddengoed is gemaakt van 100% biokatoen. Biokatoen is een milieuvriendelijk materiaal, dat van duurzaam geproduceerde katoenplanten wordt gemaakt. De biologische katoenvezels zijn sterk, absorberen uitstekend vocht en zijn, zeker in vergelijking met andere materialen, super zacht voor de huid. 

Biologisch, duurzaam en milieuvriendelijk

Waar je ook naar op zoek bent, het is belangrijk om twee dingen in gedachten te houden als je iets gaat kopen. Welke invloed heeft het product dat ik ga kopen op de mens en op de planeet? Is het product gemaakt van duurzaam geproduceerde materialen, zijn er schadelijke ingrediënten en werden de mensen, die het gemaakt hebben eerlijk behandeld? Jouw slaapkamer is een plek om duurzaam in te richten. Je zult door deze duurzame slaapkamerinrichting misschien wel geïnspireerd raken, waarna je ook andere duurzame veranderingen in je huis wilt gaan aanbrengen. 

Wat is een goede keuze? 

Op het moment dat je een duurzaam matras combineert met ethisch verantwoord en duurzaam beddengoed, weet je dat je naar een goede nachtrust op weg bent en naar een meer biologische en duurzame levensstijl. Bij Una Matras heb je erg veel keuze in biologisch gecertificeerde producten. Ze ondersteunen naast initiatieven voor ecologische duurzaamheid ook regelmatig liefdadigheidsinstellingen voor het milieu. Hierdoor dragen we samen wat bij om de mens en de planeet goed te kunnen beschermen.