Selecteer een pagina

In sommige sectoren zoals economie is het aanbod werkzoekende groter dan het aanbod banen. Dat is fijn voor de werknemers, want zij kunnen uit veel sollicitanten de keuze maken. Maar dit is niet in alle sectoren het geval. Neem bijvoorbeeld de techniek en bouwsector. Daar is een overvloed aan banen en weinig aanbod arbeiders. Om als bedrijf in de bouw of techniek toch aan personeel te komen, zul je de sollicitanten iets moeten bieden. Wat dat precies is beschrijven we in de volgende alinea’s. 

Goede secundaire arbeidsvoorwaarden

Potentiële werknemers zullen in sectoren waar vele tekorten in zijn, zorgvuldig kiezen naar een baan. Kortom jullie organisatie moet opvallen of iets extra’s doen, waardoor het werken voor jullie organisatie aantrekkelijker wordt. Hierbij kun je denken aan: een bedrijfsauto, gratis laptop, bedrijfstelefoon.

Opleidingsmogelijkheden binnen organisatie

Zelfontwikkeling is erg belangrijk. Niemand wil bij een bedrijf werken, waarbij het slecht gaat of waar geen doorgroei mogelijkheden zijn. Iedereen wil zichzelf telkens verbeteren en uitdagen. Schrijf alles wat belangrijk is in de vacaturetekst op. Ook de doorgroeimogelijkheden en mogelijke interne opleidingen. Door dit te beschrijven val je op en zo komt jullie organisatie als ambitieus over op mogelijke werknemers. 

Flexibele arbeidsuren

Veel bedrijven stappen over van de traditionele dagen (half 9 tot 5) naar flexibele dagen die het personeel zelf mag invullen. Sommige zullen lekker uitslapen of vroeg in de ochtend gaan sporten, andere houden ervan om vroeg thuis te zijn om voor de kinderen te zorgen en te koken. Flexibele arbeidsdagen vinden werknemers fijn en zullen dus eerder kiezen voor een organisatie met flexibele werkdagen dan met strakke traditionele tijden. 

Benader een uitzendbureau

Heb je onze tips al ingezet of zie deze tips niet zitten, zijn niet van toepassing voor jouw organisatie. Dan is het benaderen van Vakmasters Terneuzen ook een optie. Vakmasters is een uitzendbureau voor beroepen in de bouw en techniek. Zij enorm veel kandidaten voor het werk en tevens ook een groot netwerk. Ziet u ideale werknemer er niet bij? Dan helpt Vakmasters je bij het zoeken naar juiste kandidaat voor de job.