Selecteer een pagina

Lewis Hamilton heeft naar buiten gebracht dat hij aardig wat activiteiten heeft om te doen buiten het racen. De Brit is dus niet alleen actief op het circuit, maar hij heeft ook genoeg dingen daarnaast om te doen. In dit artikel vertellen we je daar meer over.

Hoe begon het?

Hamilton debuteerde in 2007 in de Formule 1 als jong talent bij McLaren. Kort nadat hij hier begon, werd hij tweede tijdens het wereldkampioenschap en in zijn tweede jaar werd hij voor de eerste keer wereldkampioen. Daarna ging het een tijdje iets minder goed, maar sinds 2014 ging het Hamilton weer voor de wind. Mercedes werd het dominante team en Hamilton was bijna niet meer te verslaan. De periode dat Hamilton bij Mercedes zat, pakte hij zes wereldtitels en daarmee evenaarde hij het record van Michael Schumacher. Hamilton is daarom ook een van de grootste namen binnen de formule 1. 

Activiteiten naast de formule 1

Doordat Lewis Hamilton zo’n grote naam is binnen de sportwereld, heeft hij ook veel verplichtingen en activiteiten buiten de raceweekenden om. Hij zet zichzelf bijvoorbeeld maatschappelijk in en strijd tegen racisme. Daarnaast is hij ook nog bezig met een eigen team in de nieuwe elektrische offroad-raceklasse Extreme E. Dit alles zorgt ervoor dat Hamilton een volle planning heeft en dat veel ondernemingen zoals GPToday.net graag een interview met hem zouden willen. 

Critici de mond snoeren

Ook is Hamilton zeker niet vies van wat fotoshoots en interviews. Mode is ook iets wat de Mercedes-coureur erg interessant vindt. Dit kwam hem soms op kritiek te staan, maar zelf zegt hij dat deze activiteiten naast de formule 1 geen invloed hebben op zijn prestaties als coureur. Hij vindt dat hij meerdere malen in zijn carrière heeft laten zien dat hij het kan. Als voorbeeld kun je het moment nemen waarop hij eerst in New York een modeshow had, waarna hij direct naar het circuit moest vliegen. Hier pakte hij de pole position in de kwalificatie en toen zei iedereen dat hij het toch wel kon. Hamilton zegt dat het aan hem zelf is om zijn grenzen te stellen. Anderen mensen hoeven dit dus ook niet voor hem te bepalen.