Selecteer een pagina

Waarom professionals laten stucen?

Stucen lijkt eenvoudig. Met een wat kluservaring zou het zo gedaan moeten zijn. Of toch niet? Veel huiseigenaren die al verstand hebben van de bouw, vergissen zich telkens in het feit dat stucen toch best wel moeilijk is. Waarom schakel je niet een professioneel stukadoorsbedrijf in voor het stucen van de muren of plafond? Wil jij het antwoord op deze vraag weten? Dat vertellen wij jou graag. 

Persoonlijk advies

Een stukadoorsbedrijf kan je voorzien van persoonlijk advies. Zij weten logischerwijs alles over de verschillende soorten stucwerken. Als huiseigenaar is het moeilijk in te schatten welk stucwerk het beste bij je huis past en welke afwerking daarbij hoort. Het voordeel van een professioneel stukadoorsbedrijf inhuren is dat zij precies weten wat het resultaat is van de verschillende soorten stucwerk en zo kunnen zij snel bepalen wat het beste bij jouw wensen past.

Materiaalkeuze

Een stukadoor weet precies welk materiaal past bij jouw wensen past en daarbij ook hoe hij dit op een deskundige manier kan aanbrengen.Wanneer je zelf als consument voor de keuze staat, is vaak erg lastig om de juiste keuze te maken door het grote aanbod aan pleistersoorten. Een professioneel stukadoorl weet welk materiaal er bij de muren of plafond in de huis past. 

De afwerking

Wanneer men de opleiding stukadoor niet gevolgd heeft en toch zelf met stucen van een muur of plafond aan de gaat, is het zeer waarschijnlijk dat het eindresultaat ongelijk wordt. Kortom het beste is om een professioneel stukadoor in te huren. Zij zorgen er wel voor dat die afwerking perfect is. 

Tijdbesparend

Het uit handen geven van het stucwerk bespaart je veel tijd. Zeker wanneer het de eerste keer zou zijn. Ook zal het een heleboel frustratie besparen, wanneer het stucwerk niet geheel is afgewerkt naar je eigen wens. 

Veiligheidsrisico’s 

Stucen is niet de meest gevaarlijke klus tijdens een verbouwing, wel kan het voor veel onrust zorgen, wanneer er iets mis gaat. Dat kan met het stucwerk zelf, maar ook kunnen er gereedschap op je voeten of vloer vallen. Een goedkope ladder kan er zomaar voor zorgen dat er iets mis gaat. Daarom raden wij jou aan om het stucwerk over te laten aan de professionals van deze wereld.