Selecteer een pagina

Er zijn hele dure zonnebrillen, maar ook hele goedkope. Sommige mensen dragen altijd een goedkope zonnebril, omdat zij denken dat deze net zo goed is als een duurdere. Dit is echter niet het geval. Waarom niet, leggen we uit in dit artikel! 

Snel kapot

Eén van de redenen waarom goedkope zonnebrillen zo goedkoop zijn, is omdat ze gemaakt zijn van goedkope materialen. Het montuur, de glazen en de schroefjes, alle onderdelen zijn van lage kwaliteit. Het nadeel hiervan is dat dit soort zonnebrillen erg snel kapot gaan. Je doet de zonnebril even in je tas, en hij is kapot. Dit kan behoorlijk irritant zijn als je je zonnebril net nodig hebt. Stel je maar eens voor dat je net op het strand aan komt, en je zonnebril plotseling kapot gaat! In plaats van lekker genieten op het strand, kun je nu opzoek gaan naar een nieuwe zonnebril… In dit geval is het dus verstandiger om wat meer geld uit te geven aan een zonnebril van hogere kwaliteit. Hierbij is de kans dat bijvoorbeeld de glazen loslaten of barsten een stuk kleiner. Zo kun je van je zonnebril genieten wanneer je hem écht nodig hebt! Daarnaast is het zo dat een duurdere zonnebril vaak helemaal niet duurder is. Omdat een goedkope zonnebril zo vaak kapot gaat, moet je dus ook vaak een nieuwe kopen. Op de lange termijn had je van het geld dat je aan al die goedkope zonnebrillen hebt uitgegeven net zo goed één goede duurdere zonnebril kunnen kopen!

Zit niet fijn

Omdat een goedkope zonnebril van zulke slechte materialen is gemaakt, zit deze vaak ook niet fijn. De materialen zijn vaak te hard of niet in de juiste verhouding. Er wordt erg weinig nauwkeurigheid aan dit soort zonnebrillen besteed. Hierdoor kan je bijvoorbeeld irritatie bij je neus krijgen. Ook kunnen dit soort zonnebrillen makkelijk af vallen. Duurdere zonnebrillen bevatten betere materialen, en zijn met betere precisie en kennis geproduceerd. Hierdoor hebben dit soort zonnebrillen meer draagcomfort, en blijven ze beter zitten. Dat is wel zo fijn als je de hele dag met een zonnebril op loopt! Er zijn zelfs zonnebrillen die je precies op jouw hoofd af kan laten stemmen. Deze zitten dus helemaal perfect! 

Conclusie

Naast de bovengenoemde, zijn er nog veel meer nadelen aan een goedkope zonnebril. Bijvoorbeeld het UV-filter! Een goedkope zonnebril lijkt op het eerste gezicht misschien een goede optie, maar is dat op de lange termijn dus zeker niet. Investeer dus liever wat meer in een degelijke zonnebril, zodat je er meer plezier van kan hebben op de lange termijn. Draag je normaalgesproken ook een bril? Haal dan bij B-optics een zonnebril op sterkte in Etten-Leur en omstreken.