Selecteer een pagina

Hoe leuk het hebben van een zwembad ook is, als je een zwembad hebt moet je die wel goed bijhouden en komen er veel dingen bij te kijken. Je zal vast ook wel gemerkt hebben dat er veel vuil in een zwembad terechtkomt en dat warmte snel ontsnapt. Hiervoor kan je als oplossing zwembadafdekking kopen. Waarvoor helpt zwembadafdekking en wanneer kun je deze het beste gebruiken? Lees verder als je hier meer over te weten wilt komen.

Zomer

In de zomer komt het warme weer er weer aan en gaan we allemaal (nog meer) gebruik maken van ons zwembad. Het is erg belangrijk dat je dan goed je zwembad onderhoudt en goed afdekt, je kan bij zwembadafdekkingvervangen.nl terecht voor  zwembadafdekking. In de nacht verliest een zwembad, als je het niet afdekt, 80% van zijn warmte. Je moet de dag erna weer opnieuw het zwembad verwarmen, wat zonde is en extra kosten met zich meebrengt. Het zwembad afdekken in de zomer met een zomerzeil of noppenfolie wordt ook aangeraden. De UV-stralen van de zon hebben een negatief effect op het chloor in jouw zwembad en breken het geleidelijk af. Door je zwembad af te dekken met een zeil wanneer je hem niet gebruikt, hoef je minder te investeren in chloormiddelen.

Winter

de meeste mensen gebruiken in de winter hun zwembad niet of weinigl. Het is dus erg belangrijk dat het bad goed wordt afgedekt in de winter, je wilt namelijk geen algen of schimmels aantreffen in je zwembad, wanneer het weer warmer wordt en je een duik wilt nemen. Investeren in een winterzeil wordt dus erg aangeraden. Net zoals een zomerzeil houdt een winterzeil UV-straling van de zon tegen, dit vermindert de groei van schimmels en algen. Een winterzeil is ook dik genoeg om het zwembad te beschermen tegen het koude weer.

Kosten

Een zwembadafdekking heeft erg veel voordelen en kan je best veel tijd en geld besparen, wat allemaal heel erg goed klinkt maar hoeveel kost zwembadafdekking dan? Het varieert van€5000,- tot tot ongeveer €10.000,-.Het ligt natuurlijk ook aan factoren zoals de grootte van het zwembad, het merk van de zwembadafdekking, de soort lamellen en de wijze van bediening. Je hebt heel veel verschillende soorten zwembadafdekkingen en prijscategorieën, dus als je interesse hebt, zorg dan dat je goed onderzoek doet.