Selecteer een pagina

Wanneer u transportbanden – in het jargon ook wel bekend als conveyor, transportsysteem of rollenbanen – zoekt voor uw bedrijf, dan komt u er al snel achter dat er op dit gebied veel te kiezen valt. En dat kan het lastig maken om de juiste transhportband te vinden die bij uw onderneming past. Om u te helpen de voor u perfect transportbanden te kopen bij Van Trier, hebben we hieronder de belangrijkste aandachtspunten op een rijtje gezet als u een geschikt transportband zoekt.

Welke variant transportbanden zoekt u? De drie hoofdsoorten rollenbanen

Als u op zoek bent naar transportbanden, zijn er drie hoofdsoorten transportbanden die u kunt kopen: gemotoriseerde banden, rollenbanen met losse rollen (deze werken via zwaartekracht) of transportbanden met een vlakke band over de rollen heen. Als u van plan bent om transportbanden te kopen bij Van Trier, is het belangrijk om eerst uit deze soorten te kiezen. Heeft u de rollenbanen nodig voor zware producten die omhoog vervoerd moeten worden, dan zijn gemotoriseerde banen een slimme keuze. Wanneer de producten naar beneden gaan, is een transportband met losse rollen prima. Bij goederen die een afwijkende onderzijde hebben, kunt u het beste gaan voor een rollenbaan met een vlakke band over de rollen. De vlakke band voorkomt namelijk dat er tijdens het transport of producten tussen de rollen vast komen te zitten.

Het juiste materiaal kiezen

Zeker als u via de rollenbanen zware producten laat transporteren, zoals metalen voorwerpen, is het zaak om te kiezen voor rollen die robuuster zijn dan de goederen die erover heen gaan. In dit voorbeeld zijn rollenbanen met metalen rollen in plaats van kunststof rollen echt een vereiste, omdat de rollen van de transportband anders snel slijten en uiteindelijk gaan disfunctioneren of helemaal onbruikbaar worden.

Let op de maximale belasting van de transportband

Wie kiest voor transportbanden kopen bij Van Trier, doet er goed aan van tevoren een goede inschatting te maken van het gewicht van de goederen die over de rollenbaan vervoerd worden. Op basis van het gewicht van uw producten en goederen, wordt bepaald welke transportband het beste is. Op de transportbanden staat namelijk precies aangegeven welk maximale gewicht ze over een bepaalde afstand mogen/kunnen transporteren.