Selecteer een pagina

Iedereen die in de horeca werkzaam is weet hoe belangrijk het is om de producten die je serveert op de juiste temperatuur aan te bieden aan de klant. Ook het langdurig koelen is uiteraard van essentieel belang, om zo een hoge kwaliteit te kunnen garanderen. Toch gaat het nog wel eens mis op dit onderdeel. Waar moet je precies op letten bij het uitzoeken van goede horeca koelingen en vriezers?

Doel

Begin met het vaststellen van het doel van de koelkast. Wil je iets op eet- of drinktemperatuur serveren, moeten producten langdurig gekoeld worden, is het de bedoeling dat er ijs in de koeling opgeslagen wordt? Iedere vorm van horeca koelingen en vriezers heeft een ander specifiek doel. Probeer eerst dat doel vast te stellen voor je overgaat tot de aanschaf van deze vaak dure koelingsmachines. Het zou zonde zijn om veel te veel geld uitgeven voor een vriezer die langdurig moet koelen, terwijl een eenvoudige ijsvitrine al had volstaan.

Ruimte

Des te warmer de ruimte waarin de koelkast komt te staan, des te harder het apparaat moet werken om de producten daadwerkelijk koel te houden. Denk dus goed na waar je de horeca koelingen en vriezers gaat plaatsen in de zaak, dat kan een hoop elektriciteitskosten schelen op de lange termijn. Besteed ook aandacht aan de luchtcirculatie en of de koelkast daar eventueel veranderingen in aanbrengt. Komt de vriezer in dezelfde ruimte te staan als waar klanten zich begeven? Zorg dan voor een mooi en representatief aangezicht van de koelkast. Let er op dat de vriezer goed aansluit op de stijl en sfeer waarvoor gekozen is in ruimte waar klanten zich bevinden.

Hygiëne

Iedereen kent nog wel Rob Geus die in zijn tv-programma zei: “hier word ik niet vrolijk van”. Het getuigt van weinig respect richting de klant om onhygiënische toestanden plaats te laten vinden in de koelruimtes. Om nog maar te zwijgen over mogelijke boetes van de inspectie. Zorg dus dat dit in orde is en let goed op zaken als benodigd onderhoud, welk soort rubbertjes bij de koelkast passen en of de condensor goed in orde is.