Selecteer een pagina

De bijkeuken, zoals de naam al doet vermoeden, is een aanbouw bij de keuken. De bijkeuken is een van de meest waardevolle ruimten in je huis, die, als je hem eenmaal hebt, niet meer wil missen! Maar wat kun je allemaal doen met deze ruimte? Hieronder staan vier mogelijkheden die de bijkeuken kan bieden.

Extra opbergruimte

Een van de grootste voordelen van een bijkeuken als aanbouw is de extra ruimte die het oplevert. Ruimte die ideaal is voor het opbergen van verschillende spullen. Van sportspullen, tuinkussens en bloemvazen tot extra voedselvoorraad. Allemaal spullen waarvoor de schuur niet de ideale ruimte is en waarvan de spullen te veel ruimte innemen in de hal en keuken. Een mooie wandkast met deuren ervoor en alles is uit het zicht, maar wel droog en warm opgeslagen.

Wasruimte

Ook een ideale bestemming voor de bijkeuken is om deze te gebruiken als wasruimte. Het plaatsen van een wasmachine op de benedenverdieping is erg handig. Na het wassen kan het wasgoed gelijk buiten in de tuin uitgehangen worden, zonder dat je hiervoor zware wasmanden van zolder hoeft te halen. De bijkeuken biedt tevens ruimte voor een droogrek en/of droger voor het drogen van de was bij slecht weer en een strijkplank om de was te strijken en weg te vouwen.

Tweede keuken

Het klinkt luxe en dat is het misschien ook, maar de bijkeuken als aanbouw biedt de mogelijkheid voor het plaatsen van een tweede keukenblok, inclusief een extra koelkast en diepvries. De wasbak kan gebruikt worden om bijvoorbeeld verfkwasten schoon te maken, vieze gympen af te spoelen, wasgoed in te laten weken etc. Alle dingen die je eigenlijk niet in je gewone wasbak in de keuken wil doen. Maar het keukenblokje geeft ook ruimte voor het vullen van bloempotten of het stekken van plantjes. Alle klusjes waar meer dan gemiddeld rotzooi bij komt kijken zijn ideaal om te doen in de bijkeuken.

Extra doorloopruimte

Een ander, vaak vergeten, mogelijkheid van een bijkeuken als aanbouw, is de extra doorloopruimte die het biedt voor een woning. De ruimte is vaak verbonden met de tuin en de voorkant van het huis, of gekoppeld aan een schuur. Het biedt hierdoor de mogelijkheid om de vieze voeten uit de hal te houden en de keuken te ontzien als doorloop naar de tuin. Al met al dus vele mogelijkheden die het hebben van een bijkeuken kan bieden.