Selecteer een pagina

Zo’n 2 miljoen Nederlanders dragen al contactlenzen. Daarentegen zijn er veel vooroordelen en misverstanden rondom contactlenzen. Veel mensen denken dat contactlenzen duur zijn, niet comfortabel zitten of dat het veel moeite kost. Dit zijn allemaal vooroordelen die onterecht zijn. Gelukkig kunnen de meeste misverstanden weggenomen worden door opticiens of dragers van contactlenzen. In deze blog leest u welke misverstanden er vaak voorkomen als het gaat om het dragen van contactlenzen. 

Lenzen zijn duur

Veel mensen denken dat contactlenzen duurder zijn dan een bril. Dat hoeft niet zo te zijn. Dat ligt volledig aan het draagpatroon van de lenzen die u kiest. Net zoals bij brillen is het aanbod en het verschil in prijs erg groot. Ook kunt u contactlenzen deels of helemaal laten vergoeding door uw zorgverzekering. 

Contactlenzen en make-up zijn een slechte combinatie

Make-up en contactlenzen gaan gewoon samen. Wel is aan te raden om de make-up voorzichtig aan te brengen en te verwijderen. Doe eerst de lenzen in en daarna pas make-uppen. Daarmee voorkomt u dat u uw make-up uitveegt wanneer u uw lenzen aan het in doen bent. Zorg daarbij ook dat bij het uitdoen van de lenzen dat uw handen schoon zijn, is dat niet het geval, dan kan dat zorgen voor irritaties in uw ogen of viezigheid op de lens. 

Lenzen voelt u altijd zitten

Veel mensen die geen lenzen dragen denken dat ze altijd de lenzen voelen zitten. Gelukkig klopt dit niet. Draagt u voor het eerst lenzen dan zullen uw ogen even moeten wennen. Dit kan een paar dagen tot weken duren. Maar zodra de ogen gewend zijn zult u niks merken van de lenzen. 

Contactlenzen kunnen achter uw oog verdwijnen

Dit is misschien niet fijn om hierover na te denken, maar sommige denken dat contactlenzen achter de ogen kunnen verdwijnen. Daar hoeft u niet bang voor de zijn, want dit is onmogelijk. 

Contactlenzen Etten-Leur

Heeft u nu een bril, maar zou u graag contactlenzen willen? De juiste contactlenzen vindt u in onze winkel in Etten-Leur.