Selecteer een pagina

Als er één plek in huis is waar gemakkelijk geurtjes ontstaan is het wel in de keuken. De koelkast, oven of afvalbak, allerlei geurtjes komen bij elkaar en deze zijn niet altijd prettig. Door effectief schoon te maken nemen de vieze geurtjes af, maar voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. 

Stinkende magnetron of oven

Een oven en/of magnetron wordt al gauw smerig. Aangebrande etensresten, de geurtjes worden er niet beter op. Zeker als je lang wacht neemt die vieze geur alleen maar toe, en dat wil natuurlijk niet. Niet alleen de geur wordt er niet beter op; Ook kan het eten in het materiaal getrokken zijn. Dan wordt het schoonmaken ervan alleen nog maar lastiger. Om de vieze geur in de magnetron of oven te verwijderen, hebben wij een stappenplan opgesteld: 

  1. Verwarm de oven of magnetron tot 250 graden
  2. Vul daarna de ovenschaal met water en baking soda en citroensap.
  3. Zet de oven aan en zet de ovenschaal in de oven voor 30 minuten.
  4. Zet de oven uit, haal de ovenschaal uit de oven en laat het dan nog afkoelen.
  5. Ga daarna nog even met een natte doek met allesreiniger langs heel de oven en je zult merken dat de geuren verdwenen zijn. 

Vieze geur in de koelkast

In de koelkast bewaar je verschillende soorten eten en drinken. Soms bewaar je producten iets te lang en dan zijn ze over de datum en bedorven. Dit gaat stinken, dit is dan ook hoofdzakelijk de oorzaak van een stinkende koelkast. Het eten eruit halen moet je zeker doen, maar af en toe de koelkast schoonmaken voorkomt dat geurtjes langer blijven hangen. Ook werkt het wanneer je gemalen koffiebonen in een bak doet en deze in de koelkast bewaart. De bonen absorberen geurtjes en zo stinkt je koelkast minder of zelfs helemaal niet meer. 

Prullenbakken stinken ook vaak

Het laatste wat vaak stinkt in de keuken is de vuilnisbak. Het eerste wat veel Nederlanders doen is bedorven voedsel zo snel mogelijk weggooien in de vuilnisbak. Deze mensen vergeten vervolgens de vuilnisbak leeg te maken, en zitten dan dagen met bedorven voedsel in de vuilnisbak. Logisch dat het gaat stinken. 

Schoonmaakdienst inhuren

Ben jij niet zo van het schoonmaken of heb je het druk en dus geen tijd om schoon te maken? Laat het dan lekker over aan de professionals. Ambiance schoonmaakdiensten staat altijd klaar voor het beter schoonmaakwerk. Ook voor op kantoor zijn zij in te huren!