Selecteer een pagina

De meeste mensen weten wel wat een aanhangwagen is. Het is een soort karretje dat je achter je auto kunt hangen om dingen mee te vervoeren. Er bestaan echter veel verschillende soorten aanhangwagens. Welke er zoal zijn hebben we in dit artikel beschreven!

Een bagagewagen

Wanneer je wel eens met de auto op vakantie bent geweest, bijvoorbeeld naar Frankrijk, heb je dit type aanhangwagen ongetwijfeld gezien. Een bagagewagen wordt namelijk vaak gebruikt om bagage mee te vervoeren wanneer je op vakantie gaat met de auto. Wanneer je een groot gezin hebt of gewoon veel spullen mee wilt nemen en hier in de auto niet voldoende ruimte voor hebt, is een bagagewagen de ideale oplossing. Een bagagewagen kan echter ook voor andere doeleinden gebruikt worden. Bijvoorbeeld voor werk! Wanneer je bijvoorbeeld als ZZP’er bij klanten thuis werkt en veel spullen nodig hebt kan een bagagewagen handig zijn. 

Een kipper

Wanneer je boer bent of een bouwbedrijf hebt zul je wel eens zaken als zand of stenen moeten vervoeren. Voor dit soort losse goederen is een kipper erg handig. Een kipper kan namelijk de laadbak achterover of zijwaarts kantelen, waardoor zaken als zand en stenen eenvoudig gelost kunnen worden. Ga je bijvoorbeeld je tuin verbouwen, dan is het huren van een kipper een goed idee.

Een paardentrailer

Bij aanhangwagens denk je misschien niet snel aan een paardentrailer. Toch is ook dit een aanhangwagen. Het is namelijk een wagen voor achter je auto met als doel een paard of ander vee te vervoeren! Afhankelijk van de grootte kunnen er soms zelfs twee paarden van A naar B gebracht worden met een paardentrailer. Voor manegehouders is het bezitten van een paardentrailer een echte must

Een koelwagen

Het vervoeren van bepaalde levensmiddelen zoals vlees kun je niet zomaar met een normale auto doen, ook al heb je de ruimte er wel voor in je auto. De reden hiervoor is simpelweg omdat dit soort producten gekoeld moeten worden, anders kunnen ze snel over de datum gaan. De oplossing hiervoor is een koelwagen. Zoals de naam al zegt is dit een gesloten aanhangwagen die van binnen gekoeld kan worden. 

Een aanhanger kopen

Voor diverse aanhangwagens kun je terecht bij J.van Laar Trading.