Selecteer een pagina

In de bouwsector worden er verschillende machines en apparaten gebruikt. Ze worden voor zowel grootschalige als kleinschalige doeleinden ingezet. Deze machines vinden hun toepassing in de bouw en structurele constructie, wegenbouw, onderwater- en andere maritieme constructiewerkzaamheden en energieprojecten. Bij bouwprojecten op grote schaal en kleine schaal behoren werkzaamheden zoals het (uit)graven van grote hoeveelheden aarde, het (ver)plaatsen van bouwmaterialen zoals stenen en beton, verdichten en egaliseren, nivelleren en vervoeren.

Onderverdeling bouwmachines

Bouwmachines worden op basis van het doel en gebruik onderverdeeld in 4 hoofdsecties. Het gaat hoofdzakelijk om grondverzetmachines, bouwvoertuigen, materiaalbehandeling apparatuur en bouwuitrusting. Tot de grondverzetmachines worden onder andere gerekend: laders, graafmachines, bulldozers en schrapers. In de bouwsector wordt een lader vooral gebruikt om materiaal zoals sloopafval, voer, grind, gebruikt materiaal, steen en multiplex te laden in of op een ander type machine, zoals in een kiepwagen. In tegenstelling tot de meeste andere grootschalige bouwmachines hebben laders wel een zeer hoge productiviteit en lagere onderhoudskosten.

Graafmachine voor uitgraven en verplaatsen

Een graafmachine is een bouwvoertuig bij uitstek voor het (uit)graven of (ver)plaatsen van grote voorwerpen. Graafmachines worden ingezet bij kleine woningbouwprojecten, maar ook in de wegenbouw en in maritieme constructies om bepantsering en grote stenen te plaatsen. Deze bouwmachines worden ook gebruikt op grotere sites voor graafwerkzaamheden, het verplaatsen van bouwmateriaal of het verwijderen van bouwafval. Een andere veelgebruikte bouwmachine is de bulldozer. Die wordt voornamelijk gebruikt om grote hoeveelheden zand, aarde, vuil of andere materialen te duwen tijdens het (ver)bouwen. Dit geschiedt meestal met behulp van een klauwmechanisme, bedoeld om dicht samengeperste materialen los te maken.

Heftruck voor vervoer van goederen

Wie denkt bij bouwmachines niet ook gelijk aan de bekende kraanwagens, takelwagens en vorkheftrucks? Een heftruck is een transportmiddel dat door een elektromotor of een verbrandingsmotor wordt aangedreven. Dit transportmiddel wordt hoofdzakelijk gebruikt voor het vervoeren van goederen die op een pallet staan, bijvoorbeeld op een bedrijfsterrein of in een magazijn. Heftrucks met elektrische aandrijving zijn ideaal voor het gebruik in magazijnen. Voor laden en lossen is een grotere heftruck wel nodig. Van sommige wordt verwacht dat ze wel tot 10 ton moeten kunnen tillen. Welke bouwmachines u ook nodig heeft, bij J. Spapens Trading B.V. vindt u de beste merken en een grote diversiteit. Neem vandaag nog contact met ons op!