Selecteer een pagina

Er wordt in Nederland veel gebouwd. Woningen, bedrijfspanden, woontorens, Nederland lijkt een grote bouwput. Veel mensen verdienen hun geld in de bouwsector, het is een belangrijke werkgever. Doordat er allerlei verschillende beroepen in de bouw een rol spelen, is deze sector voor veel mensen aantrekkelijk. Bekende beroepen als timmerman, schilder, aannemer, uitvoerder, werkvoorbereider, loodgieter, stukadoor en nog veel andere beroepen, bekend en minder bekend, zijn onmisbaar bij het bouwen van woningen of bedrijfspanden.

Van opleiding stukadoor tot vakman

Als je in deze sector aan het werk wil is het belangrijk een opleiding te volgen, zodat je als vakman aan de slag kan. Als je geen studiebol bent en graag met je handen werkt is het beroep stukadoor wellicht iets voor jou. Er is veel werk voor een goede stukadoor. Als jij de professionele stukadoorstechnieken goed je vingers krijgt kunt je voor een baas gaan werken maar je kunt ook zelfstandig aan de slag. Net wat je het beste ligt. Voor een goede stukadoor met oog voor detail is er veel werk. Een opleiding stukadoor zal je geen windeieren leggen. Het prettige is, dat je het vak leert door te doen. Oefening baart kunst zeggen ze. Dat klopt in dit geval zeker. Door de technieken steeds weer te oefenen, wordt je gaandeweg een professional met een vakdiploma op zak, die vloeren, wanden en plafonds prachtig glad stuct.

De opleiding tot stukadoor inhoudelijk

Maar wat houdt de opleiding stukadoor eigenlijk in? Wat moet je allemaal kunnen om een goede stukadoor te worden. De professionele stukadoorstechnieken zijn hierboven al genoemd. Daarnaast leer je de planning te lezen en je leert te meten, want secuur meten is in dit beroep heel belangrijk. Ook leer je op schaal te tekenen. Allemaal in de praktijk. Al doende leer je verder dekvloeren te stucen en de vloer strak af te werken. Ook leer je wanden en plafonds, die uit gipskartonplaten bestaan, te stucen.

Opleidingsmogelijkheden

Als je interesse gewekt is, google dan eens op internet. Je kan als zelfstandige starten met een praktijkgerichte thuisopleiding en je kan opgeleid worden bij een baas in een leerwerk- en stagebedrijf. Er zijn diverse niveau’s met specialisatiemogelijkheden. Kijk goed wat het beste bij jou past en ga van start. Dan ben je over een half jaar wellicht een goede stukadoor die met plezier in de bouw aan de slag is.