Selecteer een pagina

Als je huidige woning wilt verkopen wil je natuurlijk dat dit zo snel mogelijk gebeurd, zeker wanneer je al een nieuwe woning hebt gevonden. Er zijn op het internet veel tips te vinden hoe je sneller je huis kan verkopen, toch worden er nog heel veel fouten gemaakt op dit gebied. Wil je bijvoorbeeld je huis verkopen in Dordrecht? Zorg er dan voor dat je onderstaande fouten niet maakt. 

Het huis slecht presenteren

Als je je huis snel wilt verkopen ga je natuurlijk je huis presenteren op websites van makelaars of sites zoals Funda. Een eerste indruk is hierbij ook heel erg belangrijk dus je huis moet wel op een aantrekkelijke manier gefotografeerd worden. Wanneer de foto’s op die websites onscherp zijn of als er foto’s opstaan waarop veel trap of schades te zien zijn dan zullen mensen gegarandeerd doorzoeken. Mooi scherpe foto’s zijn heel erg belangrijk, natuurlijk moet je er ook voor zorgen dat het huis er zelf goed uitziet op de foto’s. Hiervoor kan je het volgende doen:

  • Huis goed opruimen/schoonmaken
  • Geen huisdieren op de foto
  • Maak foto’s vanuit de hoeken van de kamers, zo lijken ze groter
  • Zorg voor veel lichtinval

Wat vaak ook goed werkt is het zorgen voor een plattegrond van de indeling van het huis, zo kunnen mensen alvast fantaseren over hun eigen inrichting. 

Aan een te hoge vraagprijs vasthouden

Als je je huis snel wilt verkopen dan is het vasthouden aan een te hoge en niet reële vraagprijs niet aan te raden. Hoewel makelaars veel kunnen betekenen kunnen ze geen huizen verkopen voor een bedrag wat de waarde van het huis ruimschoots overschrijdt. Als je geen makelaar wilt gebruiken maar je wilt toch je huis verkopen, kan je ook gebruik maken van een vastgoedbedrijf die de woning zelf zal opkopen. Dit is ook een goede oplossing als er echt veel haast bij geboden is door bijvoorbeeld financiële problemen. 

Emotie tijdens het onderhandelen

Er kunnen veel emoties ontstaan bij het verkopen van een huis, je kan er heel fijn gewoond hebben en bijvoorbeeld ook je kinderen kunnen er geboren en opgegroeid zijn. Dit kan een reden zijn waarom je eigenlijk vindt dat het huis een hogere waarde heeft dan wat het werkelijk waard is, zeker bij een onderhandeling of laag bod van geïnteresseerde kunnen er nog wel eens emoties loskomen.