Selecteer een pagina

Verhuizen kan een droom zijn die uitkomt of iets waar je erg tegenop ziet. Want waar je moet je beginnen? Met een goede voorbereiding zorg je voor een goede verhuizing en kan je snel gaan genieten van je nieuwe huis. In dit artikel lees je tips die je moet weten voordat je gaat verhuizen. Je zult merken dat je er veel profijt van gaat hebben. Waar je ook profijt van kan hebben, is van de hulp van Actie Verhuizingen

Opruimen

Wanneer je de verhuisdatum vast hebt staan, is het belangrijk om de huidige woning goed op te ruimen. Ook wanneer het nog lang duurt voordat je echt gaat verhuizen, is het slim om alvast dingen op te ruimen. Haal tijdig een serie verhuisdozen zodat je rustig kunt starten.

Een goede planning

Een goede planning maken wanneer je gaat verhuizen is essentieel. Ben je van plan te gaan klussen of verbouwen? Begin dan vroeg genoeg met het verzamelen van inspiratie voor je nieuwe interieur. Op Pinterest of in tijdschriften is genoeg te vinden en hier kan je dus veel ideeën opdoen. Door deze sfeerbeelden met aandacht uit te zoeken ontstaat er als het ware een moodboard voor je nieuwe huis. Als je moodboard/ verzameling inspiratie foto’s klaar is kan je gaan plannen welke kleuren, meubels en materialen je gaat gebruiken. 

Het inpakken van alle spullen

Alle spullen die je niet vaak gebruik, kunnen al een tijdje voor de verhuizing worden ingepakt. Ga op zoek naar een verhuizer of vervoer de spullen zelf. Valt er nog wat te klussen? Dan is het moment van de sleuteloverdracht van de nieuwe woning ook het moment om van start te gaan met het geklus. Het is fijn om nog even in het oude huis te blijven voordat de spullen over moeten. Als het klussen is gedaan dan pak je de laatste spullen in en haal je meubels uit elkaar. Dat werkt prettig voor vervoer en ze kunnen weer stevig in elkaar worden gezet in het nieuwe huis.