Selecteer een pagina

Er zijn verschillende manieren om te zoeken naar werk. Het kan in sommige gevallen namelijk nog best moeilijk zijn om de perfecte job te vinden. In deze tekst gaan we daarom kijken naar verschillende mogelijkheden welke je kan gebruiken om te zoeken naar de ideale baan.

1. Via openstaande vacatures

Waar de meeste mensen mee beginnen is met het zoeken naar openstaande vacatures welke op dat moment beschikbaar zijn. Door te kijken bij bekende bedrijven of grotere sites welke openstaande vacatures op hun site plaatsen. Je kunt op die manier dan ook het contact zelf houden met de werkgever. Vaak stuur je een CV en een motivatiebrief naar de openstaande vacature en vervolgens wordt deze behandeld door het bedrijf. Het kan best lastig zijn om de perfecte vacature te vinden en om er doorheen te komen wanneer er sollicitaties zijn van honderden mensen. Gelukkig is dit dan ook niet de enige manier.

2. Open solliciteren

Je kunt er ook voor kiezen om een open sollicitatie te sturen. In plaats van te solliciteren op een openstaande functie, stuur je een brief naar een werkgever waarin je aangeeft waar je goed in bent en dat je graag wil werken bij het bedrijf. Het lastige is dat een hoop bedrijven alleen brieven aannemen wanneer er daadwerkelijk ruimte is voor een nieuwe werknemer. Wanneer je een open sollicitatie verstuurt, weet je niet of dat ik daadwerkelijk het geval is. Dit kan het dus best lastig maken om werk te vinden via een open sollicitatie.

3. Via een uitzendbureau

Een van de meest gebruikte en ook makkelijkste manieren om aan een baan te komen, is door middel van een uitzendbureau zoals Vakmasters. Vakmasters is een ervaren uitzendbureau welke gebruik maakt van zijn ervaring. Aan het zoeken van werk via een uitzendbureau zitten dan ook een hele hoop voordelen. Allereerst is het natuurlijk zo dat een uitzendbureau de contacten met bedrijven al gelegd heeft. In sommige gevallen hebben ze zelfs een exclusief contract waardoor het alleen voor hen mogelijk is om werknemers aan te leveren bij een bedrijf. Daarnaast hoef je hierdoor veel minder zelf te doen. Het uitzendbureau legt het eerste contact en probeert de werknemer binnen te brengen bij het bedrijf. De kandidaat wordt opgeroepen voor een gesprek wanneer het een voldoende match is en kan vervolgens al snel aan het werk. Het scheelt dus een hele hoop werk.