Selecteer een pagina

Vaak moet er wat gesloopt of verbouwd worden wanneer je een huis hebt gekocht. Je kunt ervoor kiezen om zelf aan de slag te gaan met slopen, maar je kunt het ook door een vakman laten doen. Als je er zelf mee aan de slag gaat, bespaar je vaak veel geld. Het is in dat geval wel handig om van te voren wat kennis op te doen over het slopen en verbouwen van een woning. In dit artikel vertellen we je er wat meer over. 

Benodigdheden 

Wanneer je ervoor kiest om het sloopwerk in je huis zelf uit te voeren en niet uit te besteden aan bijvoorbeeld een sloopbedrijf in Tilburg zijn er een aantal dingen die je van te voren in huis moet halen. Het is verstandig om sowieso genoeg puinzakken, bouwfolie en duct tape aan te schaffen. Naast deze benodigdheden is het ook slim om na te gaan of je een vergunning van de gemeente nodig hebt voor het sloopwerk. Een vergunning is noodzakelijk wanneer het verwachte bouwpuin meer is dan 10 kuub. 

Puin afvoeren

Er zijn verschillende manieren waarop het puin van het sloopwerk afgevoerd kan worden. Zo kun je ervoor kiezen om een container te huren. Deze containers zijn vaak in verschillende maten te huur en worden via de officiële weg afgestort. Een nadeel van het huren van puincontainers is dat deze vaak erg prijzig zijn. Wanneer je slechts kleine hoeveelheden bouwafval moet afvoeren, kun je er ook voor kiezen om dit in puinzakken te doen. Hiervoor zijn speciale polypropyleen zakken die extra stevig zijn en hierdoor minder makkelijk scheuren. Heb je veel puin dat afgevoerd moet worden? Dan kun je gebruik maken van de big bags. Deze zakken zijn speciaal ontworpen voor opslag en transport van veel puin.

De laatste optie is om zelf met een aanhanger naar de vuilstort van jouw gemeente te rijden. Het is in dat geval wel slim om te controleren of je voor het gewicht van het afval moet betalen, aangezien dit per gemeente flink kan verschillen. Door vooraf te bekijken wat de beste optie is voor jouw verbouwing of sloopproject, kom je niet voor verrassingen te staan en weet je waar je aan begint.