Selecteer een pagina

Een uitwisseling naar het buitenland is tegenwoordig erg populair. Niet zo gek, het is dé kans om meer te leren over verschillende culturen en ook te oefenen met talen. Daarbij is het voor velen een groot avontuur en doe je er vaak erg bijzondere ervaringen mee op. Wil je graag op uitwisseling met ASSE Nederland, maar weet je nog niet zo goed waar naartoe? In dit artikel sommen we vijf populaire landen voor een uitwisseling voor je op.

Canada

Canada is een erg populair land om naartoe te gaan voor een uitwisseling. Net zoals Amerika, waar je vaak naar een high school gaat, wordt in dit land Engels gesproken. Canada heeft echter twee officiële talen, er wordt hier namelijk ook Frans gesproken. Canada is dus een perfect land om zowel je Engels als je Frans te oefenen. Verder heeft Canada gezellige steden en een waanzinnig mooie natuur. Zeker een aanrader om te bezoeken dus.

Spanje

Wil je Spaans oefenen, dan is Spanje natuurlijk een logische eerste keuze. Spanje heeft een hoop leuke steden waar je zeker naartoe kunt tijdens een uitwisseling. Denk aan Barcelona, Valencia, Madrid, Bilbao of Sevilla. Al deze steden zijn prachtig en erg leuk om naartoe te gaan. Een ander voordeel van Spanje is natuurlijk het lekkere weer én het eten, in Spanje kun je immers heerlijk eten.

Italië

Ook Italië is een erg populair land om op uitwisseling te gaan. Natuurlijk kun je hier goed oefenen op je Italiaans. Wil je ook wat leren over koken? Dan is Italië een geweldig beginpunt voor die reis. Hier leer je met de hand enorm veel verschillende pastagerechten en pizza’s te maken. Het is de basis voor veel keukens, dus zeker een aanrader.

Japan

Klaar voor een cultuurshock? Dan is Japan echt iets voor jou. Ga je naar Japan, dan vlieg je naar de andere kant van de wereld en kom je in een volledig andere cultuur terecht. Dat zal zeker even wennen zijn, maar je leert er wel enorm veel van. Door dit soort ervaringen krijg je echt de kans om te groeien als persoon, daarbij kun je misschien ook wat Japans opsteken. 

Frankrijk

Frankrijk is dan weer wat dichter bij huis, maar dat maakt het niet minder leuk. Frankrijk is sowieso al een populair vakantieland, maar het is ook erg leuk om je even helemaal onder te dompelen in de Franse cultuur en er op uitwisseling te gaan. Daarbij kun je hier erg goed oefenen op je Frans!