Selecteer een pagina

Lelijke plekken in de muren, verf die loslaat en schimmel. Vocht kan in huis behoorlijk wat problemen veroorzaken in huis. Naast problemen in huis kan vocht ook een negatief effect hebben op de gezondheid. Alpha Vochttechniek zet een aantal verschillende oorzaken van vochtproblemen voor je op een rijtje. 

Opstijgend vocht

Zie je vochtige plekken aan de onderkant van de muur? Dit kan wijzen op opstijgend vocht. Het vocht breekt hier vaak door bij een verouderde fundering of het ontbreken van een waterkering. Het vocht zal dan vervolgens gaan opstijgen in de muur. Voor het verhelpen van opstijgend vocht dient er een waterkering te worden aangebracht in de muur. Dit wordt gedaan door een waterafstotend middel via boorgaten in de muur te injecteren. 

Doorslaand vocht 

Doorslaand vocht ontstaat wanneer de woning last heeft van poreuze buitenmuren. Dit valt vooral op na een flinke regenbui. De muren zijn namelijk niet meer instaat om het vocht buiten te houden. In dat geval moet de gevel opnieuw geïmpregneerd worden. Hiermee kan dan een waterafstotende laag worden gecreëerd die doorslaand vocht kan voorkomen. 

Condensatie vocht

Heb je last van condensatie vocht? Dit probleem zal hem niet zitten in de constructie van het huis. Het is namelijk vaak zeer gemakkelijk op te lossen en je hebt hier ook geen specialist voor nodig. Het is belangrijk om ruimtes zoals de keuken en badkamer voldoende frisse lucht te geven zodat het vocht rustig kan verdwijnen. 

Bouwvocht 

Bij de bouw van je woning wordt er simpelweg veel water gebruikt. Het kan daarom ook lang duren voordat je woning echt volledig is opgedroogd. Als bij het bouwen van de woning er niet de gelegenheid wordt gegeven om op te drogen kan je hier jaren later nog steeds last van hebben in de vorm schimmel, loslatend pleisterwerk of een muffe geur in huis.