Selecteer een pagina

Een groot deel van je huis is de keuken natuurlijk! Die is af en toe ook toe aan verbouwing maar dat is nogal een klus. Zeker als de oude er nog uit moet en alle kastjes uit elkaar moeten worden gehaald etc. Wat een gedoe zeg! Daarom leggen we je precies uit waar je allemaal op moet letten als je een nieuwe keuken hebt gekocht.

Voordat je de keuken koopt…

Het is erg verstandig om goed na te denken over welke keuken je gaat nemen. Natuurlijk moet je kijken of alles past, welke kleuren je wilt, welke materialen je gaat gebruiken en wat voor keuken je wilt! Wil je een kookeiland, wil je een deel vast of een deel los, bijvoorbeeld met nylon wielen die te koop zijn bij WielenOutlet? Wil je misschien juist alles vast? Dat zijn allemaal verschillende keuzes waar je goed over na moet denken, voordat je zomaar wat doet. Het zou nogal een duur grapje zijn als alles er later weer uit moet, als je toch iets anders zou willen. Denk hier dus goed over na en zet voor jezelf op papier wat je graag wilt en wat juist niet! 

De oude keuken eruit halen

De oude keuken eruit halen is nogal een klus. Heel vaak kom je ook voor verassingen te staan waar je geen rekening mee hebt gehouden. Houd daarom altijd rekening met verrassingen zoals kapotte leidingen, of dingen die aan vervanging toe zijn. Zet dus een klein spaarpotje opzij daarvoor. Denk ook aan wat je met de oude rotzooi van de keuken gaat doen. Ga je het allemaal naar de stort brengen of doe je er wat anders mee? Ga je het allemaal weggooien, houd er dan rekening mee dat je wel een plek of bak nodig hebt om het allemaal tijdelijk weg te kunnen leggen. 

De nieuwe keuken erin

Zodra de nieuwe keuken erin gaat moet je letten op verschillende dingen. Onder andere op alle leidingen en aansluitingen en of die goed zitten en uitkomen op alle nieuwe apparaten die je in de nieuwe keuken hebt. Zorg er daarbij ook voor dat je genoeg ruimte hebt om alles kwijt te kunnen natuurlijk!