Selecteer een pagina

Ben je toe aan een nieuwe kleur op je muur, maar twijfel je over behang of muurverf? Lees dan verder, want in dit artikel ga je je over beiden onderwerpen wat meer informatie geven zodat het maken van een keuze je wellicht beter af gaat. Schilderen kun je laten door een professioneel bedrijf, zoals De Bell schilderwerken in Breda.

Voordelen behang

Behang is niet alleen nu in onze tijd populair, maar dit was vroeger al. Mensen wilde vroeger al hun muren bekleden met behang, al ging het er in die tijd anders aan toe dan tegenwoordig. We hebben tegenwoordig veel verschillende soorten behang die gemaakt worden van verschillende materialen. Ook beschikken we over veel soorten prints en patronen. Dit kan erg veel sfeer aan je woning toevoegen. Het is belangrijk dat je voor goede kwaliteit behang kiest. Het behang blijft dan langer mooi en behang van goede kwaliteit kan tot wel 10 jaar meegaan. Over het algemeen is behang wat prijziger dan verf, maar je kunt er dus ook wel lang van genieten. Bovendien kun je de wand mooi bekleden met een sfeervol patroon op het behang. Genoeg redenen dus om voor behang te kiezen.

Voordelen verf

Niet alleen behang is populair in Nederland, maar ook muurverf is erg in trek. Veel mensen laten hun muren in een kleur verven. Muurverf geeft namelijk ook een erg goede dekking op je muur. Muurverf is geschikt voor verschillende materialen zoals metselwerk, gips of beton. Dit kan dus vrijwel op iedere muur. Ook heb je veel verschillende kleuren muurverf. Er is dus altijd wel een perfecte kleur voor in jouw woning. Ook als de kleur officieel niet bestaat kan de kleur die jij wilt gemaakt worden. In veel winkels waar ze muurverf verkopen kunnen ze de perfecte kleur voor jou mengen. Denk bijvoorbeeld aan de situatie dat je een lichtblauwe bank hebt gekocht en de muur precies in dezelfde kleur wilt verven. Dit is dus allemaal mogelijk. Het is wel aan te raden om niet zelf te gaan verven als je hier niet zo veel ervaring mee hebt. Je kunt dan het beste een professioneel bedrijf zoals De Bell Schilderwerken inhuren voor een optimaal resultaat.