Selecteer een pagina

Van alle inwoners in Nederland heb er zo’n  8,5 miljoen een auto. Dit betekent natuurlijk dat er voor enorm veel werk is aan de auto’s en dat autoschades eigenlijk dagelijkse kost zijn. In dit artikel gaan we wat dieper in op de verschillende soorten autoschades die er zijn. 

Lakschade aan de auto

Schade aan de lak van de auto kan heel erg verschillen. Het kan hier gaan van een klein krasje in de lak tot een enorme veeg in de lak, waardoor het zelfs verkleurd is. Dit kan met een ongeluk ook zomaar eens gebeuren. Mocht het om een heftig ongeluk gaan dan het zelfs zo zijn dat je niet alleen schade aan de lak hebt, maar dat de auto ook wat is ingedeukt. 

Autoruitschade 

Autoruitschade hoeft niet altijd direct met een ongeluk te maken te hebben. Denk hierbij aan een opspattend steentje waardoor er een sterretje in de ruit terecht is gekomen. In dat geval is het de ruit nog vaak te repareren. Daarnaast kan er ook autoruitschade zijn door stormschade en de gehele volkswagen autoruit vervangen moet worden. Dan is het belangrijk om zo snel mogelijk een specialist in te schakelen zodat de ruit niet verder kan doorscheuren. Dit is namelijk niet alleen gevaarlijk voor jezelf maar ook gevaarlijk voor eventuele medepassagiers. 

Bumperschade 

Schade aan de bumper is een van de meest voorkomende vormen van autoschade. Meer dan de helft van de bestuurders in Nederland heeft hier namelijk wel eens met te kampen gehad. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de smalle parkeergarages of een parkeerplaats met een hoge stoeprand, maar ook komt het vaak voor tijdens het fileparkeren. Vooral aan de rechterkant, omdat via die kant vaak file wordt geparkeerd.