Selecteer een pagina

Het is binnen een bedrijf belangrijk om te groeien, maar dit betekent ook dat er meer ruimte beschikbaar moet zijn in het kantoor om jouw vergrote capaciteit in kwijt te kunnen. Of je nu een grote ruimte, kleine unit of meerdere kantoren huurt, het blijft een probleem om creatief met de ruimte om te gaan. Daarom zijn in dit artikel een aantal manieren verzameld die jou helpen om extra kantoorruimte te creëren.

Opruimen

Een eerste middel is je kantoor goed opruimen en alleen het noodzakelijke te laten staan. Gebruik zo min mogelijk meubilair en accessoires en laat overbodige spullen niet rondslingeren. Een minimalistische kantoorinrichting zorgt ervoor dat je de ruimte voor belangrijke doeleinden kunt inzetten. Papierloos werken is overigens de nieuwe trend in de zakenwereld en daarom kun je die uitpuilende archieven gemakkelijk op een heel andere manier vormgeven.

Spelen met kleuren

Een kantoorruimte in een lichte kleur oogt daarnaast groter dan wanneer de muren donker zijn. Tevens maken te veel verschillende kleuren een ruimte heel druk. Sta stil bij welke kleur voor rust kan zorgen in jouw kantoor en laat wit genoeg terugkomen, omdat dit rust en neutraliteit uitstraalt. De kleur wit reflecteert ook nog eens licht, waardoor een kantoor ruimtelijker lijkt.

Veel daglicht

Vervolgens moet je ervoor zorgen dat er genoeg daglicht kan binnenkomen om te reflecteren op je witte muren, wat betekent dat je weinig raamdecoratie moet aanbrengen in je kantoor, hooguit een zonnewering.

Flexibele werkplekken

Ook dit is een zakelijke trend: afscheid nemen van standaard werkplekken en flexibele werkplekken introduceren. Dit is tot stand gekomen doordat veel mensen gedeeltelijk of helemaal thuiswerken. Hierdoor zijn er minder werkplekken nodig op je kantoor, wat ruimte scheelt en weer voor iets nuttigs gebruikt kan worden.

Multifunctioneel meubilair

Kiezen voor multifunctioneel meubilair zorgt ervoor dat je meubels voor verschillende doeleinden kunt inzetten. Schaf bijvoorbeeld hockers aan die kunnen dienen als extra zitplek, maar tegelijkertijd als opbergdozen gebruikt kunnen worden. Ook de Meetingbox is populair, wat een vergaderruimte is, maar tevens afgesloten unit om in te werken.