Selecteer een pagina

Shea butter is een eetbaar, uit Afrika afkomstig, natuurlijk en plantaardig vet. Kun je deze dan gebruiken als lichaamsverzorging? Ja, deze romige boter wordt gewonnen uit de shea noot. Er zit niet alleen een super hydraterende werking aan de boter, maar er zijn ook nog andere eigenschappen die shea butter heeft waardoor je het perfect als lichaamsverzorging kunt gebruiken en daar gaan we het over hebben.

100% natuurlijk

Shea butter komt regelrecht uit de natuur, dit geldt natuurlijk wel alleen bij pure varianten. Wanneer je shea butter koopt van Butterwise is deze helemaal natuurlijk. Dit betekent dat hij vrij is van synthetische geur- en kleurstoffen. We denken er niet altijd over na, maar wat we op onze huid en in ons haar smeren, heeft ook een grote invloed op onze gezondheid, net als het voedsel dat we eten. De crème die jij op je huid smeert, trekt namelijk in je huid en wordt zo opgenomen in je bloed. Vraag je daarom af; wil ik deze producten wel in mijn lichaam hebben?

Een verzorgend effect op de huid

Sheaboter heeft een hoog gehalte aan onverzeepbare deeltjes, dit betekent dat de boter veel helende eigenschappen heeft. Om je een duidelijk beeld te geven, vergelijken we de sheaboter even met een ander olie of boter. Sheaboter heeft een gehalte aan goede eigenschappen die varieert van 5% tot 17%, terwijl andere producten vaak maar 1% of nóg minder bevatten. Een voordeel dat bij het hoge percentage komt kijken is dat de vorming van nieuwe cellen wordt geactiveerd wat bijvoorbeeld veroudering van de huid tegengaat.

Het helpt goed bij het verminderen van striae

Striemen ook wel striae genoemd, zijn lijnvormige littekentjes die ontstaan wanneer het onderhuidse bindweefsel uit elkaar wordt getrokken door een hele snelle groei. Deze snelle groei van de huid ondervinden veel mensen in de puberteit, omdat ze dan een groeispurt krijgen, of vrouwen wanneer ze zwanger zijn. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat de vitamine E en A de striae helpen te voorkomen. Dan voel je misschien wel aankomen dat het alleen werk om de striae te verminderen en niet om de littekens die er al zitten te verminderen. Dus twee keer per dag even smeren en je voorkomt dat de striae erger worden.