Selecteer een pagina

Wilt u graag uw auto beschermen tegen invloeden van buitenaf? Maar weet u niet welke verschillende glascoatingen er zijn en welke past bij uw wens? Dat is niet raar hoor. Elke auto heeft namelijk een andere behandeling nodig. Daarbij is het aanbod aan coatings, sealants en waxen ook nog een erg groot. In deze blog leggen wij u graag de verschillen uit tussen: glas coating, nano coating en sealant.

Wat is glas coating?

Glas coating is een vloeibaar, gel-achtig middel. Enkele middelen die in glas coating verwerkt zijn: Silicon Carbide, Titanium Dioxide en Silicium Dioxide. Silicon Carbide zorgt voor transparantie. Titanium geeft bescherming tegen UV-straling en Silicium zorgt voor de verbinding van de glascoating met de originele lak. 

Wat is het nut van glas coating? 

Glas coating is een extra beschermingslaag boven ook de lak van de auto. Deze laag biedt bescherming tegen invloeden van buitenaf zoals: zonlicht, sneeuw, pekel en regen maar ook aanhechting van vuil. Heeft uw auto dit nodig? Laat dan uw auto coaten met glas coating Legal Shine Detailing.  

Voorbereiding en werkwijze

Voordat glas coating aangebracht kan worden, dient de lak van uw auto volledig schoon en vrij te zijn van oneffenheden. Om dit zo te verwezenlijken, zal uw auto eerst een goed gereinigd moeten worden, zodat er geen vuil meer in de groeven van de lak zitten. 

Hierna wordt de lak gepolijst. Dit zorgt voor een extra glanzend effect en het haalt tevens ook alle waskrassen en vogelpoep vlekken uit de lak. Nadat dit gebeurd is, wordt de auto nogmaals ontvet en worden delen waar geen coating opkomt afgeplakt door middel van rubbers en kunststof delen. 

Wanneer alles afgeplakt is, kan de eerste laag gel geplaatst worden. Is deze laag uitgehard dan komt de volgende laag eroverheen. Deze laag laten ze ook weer uitharden en dan komt de derde laag erop. Dit is een Waxlaag en zorgt voor de extra stevigheid. Het totaal uitharden van alle lagen duurt in totaal wel 2 weken.