Selecteer een pagina

Jij en je partner zijn er eindelijk over uit. Er komt een baby. Super spannend en leuk maar vergt ook veel voorbereidingen en zorg binnen- en buitenhuis. Daarom geven we jou de beste tips over hoe je je huis zo kindvriendelijk kan maken. 

Woonkamer

The box is een erg veilige plek voor de baby in de woonkamer. Maar natuurlijk worden ze ook ouder en dan kunnen ze niet meer in the box. Zorg er daarom voor dat je scherpe dingen zoals hoeken van een tafel afplakt of schuurt. Zorg ook dat er voldoende loop- en kruipruimte is in de kamer. Zo voorkom je dat hij/zij zich pijn doet en dat hij/zij lekker vrijuit kan spelen. Stopcontacten zijn ook wonderbaarlijk voor kinderen. Zorg er daarom voor dat ze niet in het stopcontact kunnen porren. Dat kun je doen met een kapje of er simpelweg kinderbeveiliging in laten zitten. 

Keuken en badkamer

In de keuken en in de badkamer kunnen nogal wat gevaarlijke spullen staan voor kinderen. Het is daarom slim om sowieso de badkamer altijd dicht te houden, doe gewoon de deur dicht. De keuken wordt misschien wat moeilijker dus zorg in de keuken dat je nooit messen of ander kookgerei laat slingeren. Ook is het belangrijk je fornuis te beveiligen. Kinderen zitten echt overal aan dus ze kunnen zomaar het fornuis aan zetten. Zorg er ook voor dat je spullen zoals schoonmaakmiddel en die pads zo hoog mogelijk weg stopt. Mocht een kind daar iets van opdrinken of op eten is dat extreem gevaarlijk! 

Tuin

Je wilt natuurlijk niet dat je kinderen zomaar de straat op rennen of iets dergelijks. Zorg daarom voor een duidelijke afbakening van je tuin. Dit kan je doen door rode beukhaagplanten te bestellen bij Beukplanten. De felle rode kleur zorgt ervoor dat het goed opvalt en ze ook niet proberen er door heen te komen ofzo. Zo weten ze duidelijk waar ze wel en niet heen kunnen in de tuin. Ook is het verstandig om een gaasje in de heg te doen. Zo zorg je dat je kinderen 100% binnen de tuin blijven en ongewenste dieren ook buiten blijven!