Selecteer een pagina

Ben je op zoek naar de juiste transportband voor bij je organisatie. Het aanbod is de verschillende type transportbanden is behoorlijk uitgebreid. In dit artikel proberen we je te helpen met kiezen van de juiste transportband. Mocht je alsnog niet uitkomen, dan is het verstandig om te kiezen om advies in te winnen bij een transportbanden specialist als Van Trier.

Rubberen transportband of een kunststof transportband?

Om te kunnen bepalen of je een rubberen of een kunststof transportband nodig hebt om de toepassingen te kunnen vervoeren is afhankelijk of het lichte of zware toepassingen betreft. Gaat het om zware toepassingen zoals zand, grind of andere grove producten dan is het belangrijk om een transportband van rubber te kopen. Gaat het alleen om wat lichtere toepassingen zoals voedingsmiddelen of e-commerce dan is een kunststof transportband een prima optie. 

Verschillende rubberen transportbanden

Zoals zojuist aangegeven worden rubberen transportbanden voornamelijk ingezet bij zwaardere industrieën. Hieronder een aantal voorbeelden waarbij rubberen transportbanden ingezet worden: 

  • Chevronbanden: deze worden vaak ingezet voor bulk poeders, zand en korrels.
  • Staalkoordbanden: deze type transportbanden worden voornamelijk ingezet in de havens. Deze transportband staat is vooral bekend omdat deze zeer goed presteert als er grote afstanden afgelegd dienen te worden.
  • Vlamdovende transportbanden: Deze transportbanden worden vaak ingezet waarbij het brandgevaar in de nabije omgeving zeer extreem is. 

Verschillende kunststof transportbanden

Waar rubberen transportbanden vooral in de zware industrie wordt ingezet is dit bij kunststof wat anders. We geven hier enkele voorbeelden: 

  • PU transportbanden: de PU transportbanden worden vooral ingezet in de voedselindustrie ingezet. Dit komt doordat deze transportbanden 100% afgesloten zijn en hierdoor bacteriën buiten kunnen houden. Daarnaast zijn er ook speciale antibacteriële banden die de groei van bacteriën kan tegengaan. 
  • PVC transportbanden: deze transportbanden zijn voorzien van verschillende golfranden, meenemers en stuurstaren. Hierdoor zijn deze transportbanden heel erg gemakkelijk te gebruiken in het reinigingsproces.