Selecteer een pagina

De herfst is geweest en heel je dakgoot ligt weer vol met blaadjes, takjes en vuil. Die moet natuurlijk schoongemaakt worden. Maar hoe doe je dat? Met een steiger of een ladder? Bezem of een spons? De beste tips hebben wij voor je! 

Steiger of ladder?

Voor hoge dakgoten is het zeker slim om een steiger te regelen. Steigers zijn namelijk een stuk steviger en veiliger dan een ladder. Alsnog zitten er wat veiligheidsrisico’s aan steigers natuurlijk. Je hebt bijvoorbeeld kans om te vallen, kans dat er dingen van de steiger af vallen of erger nog, hij kan omvallen! Dat willen we natuurlijk niet en daarom zorgt rolsteiger-kopen.be voor de beste en veiligste (rol)steigers in nederland! 

De dakgoot schoonmaken

Stap 1 is natuurlijk om werkhandschoenen aan te trekken. Je begint dan met het losse vuil uit de dakgoot te scheppen met een schepje. het is namelijk zo dat je een beetje nat los vuil heel gemakkelijk kan opscheppen en in een zak gooien. mocht het niet helemaal nat zijn, spuit het dan eventjes een klein beetje nat met een tuinslang of gooi het even een beetje nat met een emmer. 

Spoel de dakgoot even uit

Spuit daarna de dakgoot even uit met een tuinslang, het is belangrijk dat je alles eruit spoelt zodat er geen los vuil meer blijft zitten. mocht er nog wel los vuil blijven zitten zorg er dan voor dat je dat nog even weg schept of even een hardere straal gebruikt, dan zou het zo los moeten komen. 

Hardnekkig vuil

Er blijft eigenlijk bijna altijd nog wel wat hardnekkig vuil zitten. Dat kun je gelukkig makkelijk weg krijgen met een sponsje. Ga er gewoon even langs en kijk wat er wel afkomt en niet. Mocht er nog wat vuil blijven zitten, pak dan een schuurspons en schrob het vuil weg. Nadat je dat gedaan hebt spoel je de dakgoten nog een keer goed door. 

Het afval

Als je afval nog nat is moet je het even laten drogen. Als het droog is veeg het dan op met veger en blik. Gooi het daarna in de GFT afvalbak.