Selecteer een pagina

Wijn is er in heel veel geuren, kleuren en smaken. Het unieke en voor veel mensen het leukste van wijn is dat alle wijnen verschillend zijn. Desondanks is er een mogelijkheid om de wijn te sorteren in de eindeloze hoeveelheid soorten. 

De belangrijkste soorten wijn

We kunnen de belangrijkste soorten wijnen onderscheiden en vanuit daar ook nog wat verschillen laten zien. Rode wijnen: er zijn drie typen smaken voor de soorten rode wijnen, namelijk: Soepel, Robuust, Licht. De bekendste tegenhanger witte wijnen valt ook in drie verschillende smaken te onderscheiden namelijk: droog & fris, droog & vol en zoet. Daarnaast heeft u nog de rosé wijnen deze zijn te onderscheiden in : zoet en droog. Voor de volgende soort wijn ‘port’ zijn er een hoop verschillende soorten. De belangrijkste soorten hierbij zijn: ruby, tawny en vintage . De laatste soort is misschien wel 1 van de bekendste de bubbeltjes wijn of wel mousserende wijn. Deze wijn heeft net zoals de port een groot aantal verschillende. De belangrijkste soorten van deze wijn zijn de: champagne, cava, prosecco en lambrusco.

Maar hoeveel zijn er nou eigenlijk?

Eerlijk gezegd is dat niet bekend. Er is geen persoon of instantie die dit bijhoud. Desondanks kunnen wij u wel iets verder informeren in de grootste wijn database die er bestaat zitten er rond de 390.000+ in. Hierbij wel gezegd dat u hier bij 1 wijn neemt in meerder jaren. Hierbij gemiddeld rond de 3 jaar per wijn. Toch is het vanzelfsprekend dat dit niet de enige zijn er zijn ook vele wijnen in de wereld die niet door RP of WS worden gekeurd.

Wijn en pizza een hemelse combinatie

Wijn en pizza is al langere tijd een perfecte combinatie gebleken. Dit dachten ze ook bij Woodstone Pizza and Wine. Dit restaurant geeft u de mogelijkheid om een heerlijk verse pizza samen met een heerlijk verse wijn te nemen, maar wat voor wijn past bij welke pizza? Hierbij een paar tips: Is de pizza belegd met fruit, zoals bijvoorbeeld ananas, past een zoete wijn, zoals zoeter Riesling het beste. Bij pizza’s waar de ziltige smaak van kaas en tomaat (saus) goed naar voren komt, past het beste een rode wijn. Hierbij zijn wijnen van de Dolcetto, Grenache, Pinot Noir, Merlot en Beaujolais een prima keuze. Weet u het niet meer precies of neemt u een soort pizza die net niet is vernoemd laat u adviseren door de ober. 
Heeft u na zoveel verschillende soorten wijnen te horen ook zin gekregen in een wijntje? In Nederland zijn er genoeg unieke plekken om een lekker hapje te eten en een wijntje te drinken.