Selecteer een pagina

Nu het steeds lekkerder weer wordt, wil jouw kind natuurlijk graag naar buiten om te gaan fietsen. Dit is dan ook het perfecte moment om een nieuwe kinderfiets te kopen! We begrijpen dat het lastig is om een keuze te maken uit het ruime aanbod jongensfietsen en meisjesfietsen. Daarom hebben we hier een handige checklist opgesteld. Door deze bij je te houden, kun je de perfecte kinderfiets vinden voor jouw kind. 

Welke maat fiets heeft jouw kind nodig? 

In de jaren die gaan volgen zal het voorkomen dat je kind een grotere fiets nodig heeft. Zeker met een groeispurt kan een kind snel van een kinderfiets groeien. Gelukkig vind je bij Carl Veeke Tweewielers voordelige kinderfietsen in alle maten! Je wilt natuurlijk dat je kind zo lang mogelijk gebruik kan maken van de fiets en daarom is het belangrijk dat je de juiste maat kiest. Dit is ook het eerst punt waar je naar kijkt bij het uitzoeken van een fiets. Met behulp van een maattabel kun je aan de hand van de lichaamslengte, kledingmaat en leeftijd een goede inschatting maken van de juiste maat kinderfiets. 

Waar moet je op letten? 

Het belangrijkste is dat je een veilige kinderfiets koopt. Zo zijn de meeste kinderfietsen vaak al voorzien van een dichte kettingkast. Bij een open kettingkast kan je kind namelijk in aanraking komen met de ketting en tandwielen en een dichte kettingkast heeft als bijkomend voordeel dat de broek van je kind niet vies wordt. 

Ook het remsysteem van de kinderfiets is belangrijk. De meeste kinderfietsen zijn uitgerust met een terugtraprem, in combinatie met een V-brake handrem. Deze combinatie zorgt er niet alleen voor dat je kind goed kan remmen, je kind leert zo ook nog om op verschillende manieren te remmen. Een terugtraprem is voor kinderen vaak het makkelijkste. Een veilige kinderfiets is verder uitgerust met reflectoren. Is je kindje al wat ouder en fietst hij of zij af en toe in het donker? Dan is goede fietsverlichting natuurlijk noodzakelijk. Let er ook op of het zadel en stuur van de kinderfiets in hoogte verstelbaar zijn. Hierdoor kun je de fiets altijd perfect op je kindje afstellen en kan de fiets meegroeien met het kind. 

Het uiterlijk van de fiets

Nu alle praktische zaken besproken zijn, gaan we naar een ander belangrijk aspect. De fiets is namelijk niet voor de ouder, maar voor het kind en waar letten kinderen op? Juist, het uiterlijk van de fiets! Met een leuke kinderfiets zullen kinderen vaker naar buiten gaan om te fietsen en ze zullen hierdoor ook gemotiveerder zijn om te leren fietsen. Om te voorkomen dat je een kinderfiets koopt die niet in de smaak valt, hebben we nog wat tips. Koop de fiets in de favoriete kleur van jouw kind. Meisjes vinden het leuk om wat accessoires bij de fiets te hebben, je kunt hierbij denken aan een voorrekje, poppenzitje of een leuke fietsmand. Bij een jongen zijn brede banden of een toeter leuk!