Selecteer een pagina

De schuur. Het is nu niet echt de meest spannende plek rond het huis. Toch kan een schuur inrichten wel handig zijn, met name wanneer je schuur meer een soort rommelhok is geworden waar je allerlei ‘handige’ dingen bewaart die je ooit eens nodig zou kunnen hebben. Dat je die dingen vervolgens nooit meer gebruikt of ernaar omkijkt, dat laten we even terzijde. Maar daarom is het des te belangrijker om na te denken over de indeling van je schuur. Hoe je jouw schuur efficiënt kunt indelen, dat lees je hier.

Schuur en layout: begin met sorteren en weggooien

Een schuur is meestal een klein hok van een paar vierkante meters, maar er zijn ook grote schuren waar een hele auto in geparkeerd kan worden. Heb je veel ruimte, dan kan je schuur ook een onderdeel van een overkapping zijn. Om te voorkomen dat jouw schuur een rommelhok wordt waar niemand graag in wil staan, is het belangrijk om alles wat in de schuur staat te sorteren. Dit doe je om een idee te krijgen van het aantal spullen in je schuur maar ook om alvast voor te sorteren op dingen die weg kunnen. Sowieso is weggooien wat je niet meer gebruikt een goede tip als je jouw schuur eens grondig op wilt ruimen. Heb je alles gesorteerd, dan kun je beginnen aan de indeling. 

Groepeer je spullen en zet ze bij elkaar op een vaste plek in de schuur

Praktische zaken die mogelijk vaak nodig hebt, kun je het beste elkaar leggen. Denk dan aan gereedschap en-of schoonmaakmiddelen die je in de schuur bewaart. Wat dacht je bijvoorbeeld van een georganiseerde gereedschapskist of van die leuke metalen platen aan de muur waar je al jouw gereedschappen kunt bevestigen? Handig en overzichtelijk! Heb je veel oude dingen uit jouw inrichting in de schuur staan, dan kun je bijvoorbeeld doorzichtige plastic opslagbakken kopen, waar je alle spullen in bewaart. Zo bewaar je jouw spullen georganiseerd en kun je ze makkelijk terugvinden. Bewaar je flessen of bierkratten in je schuur? Hiervoor kun je speciale rekken kopen waar je al jouw kratten in kunt bewaren. Dit zorgt ervoor dat je flessen en kratten van de grond af zijn. Maak bijvoorbeeld een hoek in je schuur uitsluitend voor gereedschappen, een ander gedeelte voor spullen in plastic bakken en weer een andere hoek voor je bierkratten en lege flessen.

Repareer kapotte onderdelen van je schuur

Heb je een piepende en krakende schuurdeur die wel een likje verf kan gebruiken? Verf dan je deur. Zit er rot in jouw houtbalken, ga dan de houtrot in de balken repareren met EAZYFIX. En heb je een lek in jouw schuur, repareer deze dan uiteraard eerst, voordat je met de herinrichting van je schuur begint. Het lijken misschien enorme open deuren als je het zo leest, maar toch is het wel belangrijk dat je ‘losse eindjes’ eerst oplost, zodat je niks uitstelt om te repareren. De toekomstige versie van jezelf zal je er dankbaar voor zijn. Check ook regelmatig het hout in jouw schuur en zaken als kozijnen en deuren zodat je schuur altijd netjes en in goede conditie blijft.