Selecteer een pagina

een juiste paar velgen onder je auto is erg belangrijk. Met de juiste set velgen onder je auto zorg je ervoor dat je auto echt de show steelt. Maar welke velgen moet je nou nemen en waar moet ik daarbij op letten?

Lichtmetalen of stalen velgen?

Een van de grootste keuzes bij het kiezen van velgen is of dat je gaat voor lichtmetalen velgen of voor stalen velgen. Lichtmetalen velgen worden over het algemeen de betere variant genoemd van de 2. Dit is zo omdat lichtmetalen velgen lichter, stijver en minder gevoelig voor corrosie zijn. Je vraagt je vast af waarom het goed is als een velg stijver en minder gevoelig is voor corrosie. Als velgen lichter zijn zorgen ze voor een betere balans en dus voor betere wegprestaties. Als een velg minder gevoelig is voor corrosie heeft de velg een langere levensduur en gaan ze dus langer mee. 

Voor veel mensen is nog steeds de voornaamste reden om voor lichtmetalen velgen te gaan het uiterlijk. Lichtmetalen velgen zijn echt veel mooier dan stalen velgen maar helaas resulteert dat allemaal ook in de prijs die vele malen hoger is dan stalen velgen. 

De J en ET waarde 

Als de keuze tussen lichtmetalen velgen of stalen velgen gemaakt is, is het tijd om te kijken naar de J en ET waarde van de velg. De J waarde van een velg staat voor de breedte van de velg in inches. Dat vertelt jou dus of de vorm van de velgrand geschikt is voor jouw auto. Dan heb je nog de ET waarde. De ET waarde van een velg vertelt jou de afstand tussen het middelpunt van de velg en het contactpunt met de naaf waar het wiel tegenaan wordt geplaatst. Hoe lager de ET waarde, hoe verder de velg naar buiten steekt. 

Waar kan ik de juiste velgen vinden?

Je wilt graag op zoek gaan met alle bovenstaande punten in rekening te houden naar een nieuwe set velgen. Bij MW wheels hebben ze een enorm aanbod van velgen van verschillende automerken in verschillende kleuren, materialen en maten. Neem een kijkje en ik weet zeker dat je daar de ideale set velgen gaat vinden!