Selecteer een pagina

Je telefoon is een van de belangrijkste dingen die je bij kan hebben. Tegenwoordig kan je er zelf mee betalen! Je wilt niet dat die zomaar gestolen wordt dat iemand al je gegevens heeft natuurlijk. Daarom gaan we je de beste tips geven om je telefoon te beveiligen!

Stel een wachtwoord in

Deze is misschien een beetje voor de hand liggend maar er zijn zat mensen die nog steeds geen wachtwoord op hun telefoon hebben zitten. Stel altijd een wachtwoord in op je telefoon. Al is de code 4 keer 0. Heel vaak willen de mensen die je telefoon stelen niet zoveel moeite doen om hem te openen. 

Let op waar je toestemming voor geeft

Pas op met toestemming geven voor toegang tot je bestanden bij applicaties. Heel vaak gebruiken enorm wat apps nog steeds heel veel dingen die die app niet nodig heeft. Een spelletje als subway surfers heeft echt je locatie niet nodig toch? Pas daarom op waar je allemaal ja op zegt.

Zet ‘find my iphone’ of ‘android device manager’ aan

Mocht je telefoon gestolen worden kun je hem met deze instellingen heel makkelijk terug vinden. Mocht je dat niet doen, dan ben je je telefoon misschien voor altijd kwijt en worden dat een aantal hele vervelende belletjes naar de verzekering! Stel het even in en zet het aan. Dat bespaart jou een hoop moeite en de verzekering een hoop geld! 

Beveilig je inloggegevens

Houd je inloggegevens niet zomaar in een notitie of zoiets. Er zijn zat apps die password protected zijn voordat je bij de gegevens kan dan. Het kan erg gevaarlijk zijn als iemand je telefoon weet te ontgrendelen, in je notities gaat kijken en spontaan je hele bankrekening leeg kan roven!

Hulp van professionals

Mocht je bovenstaande dingen allemaal al hebben gedaan maar is het nog niet genoeg? Dan kan je altijd op zoek gaan naar ICT professionals die je daarbij kunnen helpen. Kijk eens bij NLXS. Die zijn gespecialiseerd in ICT beveiliging van grote klussen tot kleine klussen.